2017 REGİNA POLK ÇALIŞAN LİDER KADINLAR KONFERANSINA KATILDIK

15 Mayıs 2017 17:13, Komite Etkinlikleri


2017 REGİNA POLK ÇALIŞAN LİDER KADINLAR KONFERANSINA KATILDIK


Illinois Üniversitesi tarafından düzenlenen 2017 Regina Polk Çalışan Lider Kadınlar Konferansında eğitim verdik


Illinois Üniversitesi tarafından düzenlenen 2017 Regina Polk Çalışan Lider Kadınlar Konferansı 03-07 Mayıs 2017 tarihlerinde Illinois eyaletine bağlı Grafton şehrinde gerçekleşti. Kadın okulunda eğitim vermek üzere konfederasyonumuzu temsilen Uluslararası İlişkiler uzmanı Pınar Özcan katıldı.

03 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen tanışma programıyla başlayan kadın liderlik okulunda 40 kadın işçi kendilerini tanıttı. 

04 Mayıs tarihinde ise katılımcılara işçi tarihi turu düzenlendi. Turda tarihte önemli bir işçi savunucusu olan ABD işçi sınıfının isyan halinde olduğu 1880'lerde işçi önderliği yapmış Mother Jones müzesi ve Mother Jones'un mezarı, işçilerin gömülü olduğu Alton Mezarlığı ziyareti gerçekleşti.

Öğleden sonraki bölümde ise Cinsiyete dayalı ayırımcılık ve cinsel taciz konusunda sunum gerçekleşti.

Anita Hill'in hikayesine ilişkin film gösteriminin ardından birinci gün sona erdi.

Toplantının ikinci gününde şikayet mekanizmaları ve şikayetlerin çözümlenmesine ilişkin yöntemler katılımcılarla paylaşıldı. 

Grup çalışmasında ise işçiler tarafından iletilen şikayetlerin çözümlenmesine ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı.

Ardından güçlü liderlik için mesaj oluşturulması konusunda Illionois Üniversitesi öğretim üyesi Stephanie Fortado bir sunum yaptı.

Regina Polk, kadın işçilerin Liderlik Seminerinin üçüncü gününde Uluslararası İlişkiler Uzmanı Pınar Özcan Küresel Ekonomi: Türkiye'de işçi hakları konulu oturumda sunum yaptı. 

Türkiye'de sendikal örgütlenme, işçi hakları, küresel ekonomi, küresel örgütlenme modelleri, tekstil sektöründe imzalanan çerçeve anlaşmalar, kadın hakları konularında sunum yaptı. HAK-İŞ konfederasyonunun kadın çalışmaları ile HAK-İŞ ve bağlı sendikalarının projelerini de kapsamlı şekilde anlatan Özcan, sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. 

Öğleden sonraki bölümde örgütlenme kampanyalarının planlanmasına ilişkin oturum gerçekleşti. 

Üçüncü günün sonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet Töreninde keynote konuşmacı olarak Pınar Özcan bir konuşma yaptı. Özcan konuşmasında kendi hayatından örnekler vererek; “Kadınlar isterse başaramayacakları hiçbir şey yoktur” dedi. HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikaların kadınlara yönelik çalışmaları, Türkiye'de kadın hakları konusunda konuşma yapan Özcan, kadınların çalışma hayatının her alanında yer almaları gerektiğinin altını çizdi.  

Pınar Özcan mezuniyet töreninin sonunda Regina Polk Kadın İşçiler Liderlik Semineri ödülünü almaya hak kazanmış olan İşçi Sendikaları Kadın Koalisyonunun Chicago Bölümü başkanı (CLUW) Katie Jordan'a HAK-İŞ adına vazo takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2017 17:13, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu