HAK-İŞ VI. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

28 Haziran 2017 16:25, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ VI. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI


HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından organize edilen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.  

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından olan HAK-İŞ'in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla başlattığı Kısa Film Yarışmasının bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Kısa Film Yarışması başvuruları, 15 Ekim 2017 tarihinde sona erecek. Yarışmanın bu yılki özel temasını ise önceki yıllarda olduğu gibi yine “Emek” oluşturuyor. 

Kurmaca, canlandırma ve deneysel  dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği Kısa Film Yarışması'nda, her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilecek.

Yarışmada 

Birinci olan filme 10 bin TL

İkinci olan filme 5 bin TL

Üçüncü olan filme ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Özel Ödül ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek.

En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü dallarında ödül ve özel tasarlanan "ödül plaketi" takdim edilecek.

Yarışmada, HAK-İŞ teşkilatından katılanlar ise Sendikacı Gözünden Kategorisinde değerlendirilecek. 

Kısa film yarışmasına başvurular, online ve posta yoluyla yapılabilecek. Online ortamda bulunan film bilgilerini, izleme linklerini (varsa erişim şifrelerini) ve diğer başvuru belgelerini içeren bir e-postanın 

hakisshortfilm@hakis.org.tr adresine gönderilmesi gerekiyor. Posta yoluyla  yapılacak başvurular ise HAK-İŞ Genel Merkezine (Tunus Caddesi No 37 Kavaklıdere / Ankara)  yapılacak. Adayların, kısa filmlerini DVD formatında 7 kopya göndermeleri gerekiyor. Başvuru formları ise yarışmanın resmi web sitesi olan www.hakiskisafilm.org adresinde temin edinilebilecek.

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, aralık ayı içinde düzenlenecek tören ile ödüllerini alacak.

ARSLAN: “EMEĞİ SANATLA BULUŞTURUYORUZ” 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, HAK-İŞ’in el emeğiyle, beyin gücünü; zanaatla, sanatı birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına 2012 yılında yeni bir boyut kazandırdığını ve “emeğe saygı” temalı ödüllü bir kısa film yarışması düzenlediğini söyledi. Arslan, “HAK-İŞ gösterilen yoğun ilgiden ve çıkan ürünlerin niteliklerinin üst düzey olmasından cesaret alarak savunduğu ilkelerin görüntünün dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl düzenlenmesine ve geçmiş yılların tecrübesiyle bu yıl uluslararası alanda gerçekleştirilmesine karar verdi. 2014 yılında ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarının alındığı kısa film yarışmamıza 2016 yılında rekor düzeyde bir başvuruda bulunulmuştur. HAK-İŞ Kültür Sanat Komitemiz ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sayesinde toplam 129 ülkeden 6.033 film festivalimize başvuru yapmıştır. Türkiye’den 198 film yapımcısın başvuruda bulunduğu yarışmaya, Amerika’dan 627, Hindistan’dan 570, İran’dan 437, İngiltere’den 331, Fransa’dan 281, İtalya’dan 250, İspanya’dan 245, Rusya’dan 198, Brezilya’dan 202, Kanada’dan 176, Almanya’dan 162, Arjantin’den 113, Polonya’dan 94, Meksika’dan 92, Mısır’dan 80, Portekiz’den 74, Tayvan’dan 67, Yunanistan’dan 63, Avusturalya’dan 51 ve diğer ülkelerden 1920 film olmak üzere toplam 6 bin 33 film katıldı. 

Yarışmanın başladığı ilk günden itibaren yapılan değerlendirmeler, başvuruların sonuçlanmasıyla zirve noktasına ulaştı ve yoğun bir çalışma sonucunda ödül alan yapımlar belirlendi. Yarışma sonucunda hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan katılan film yapımcıları En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül alanlar belirlendi. Ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler Türkiye’ye gelerek Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın katıldığı bir törenle ödüllerini aldı. HAK-İŞ olarak, bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla HAK-İŞ VI. Uluslararası Kısa Film Yarışmasını gerçekleştiriyor olmanın memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Haziran 2017 16:25, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu