YILDIZ, 2. TÜRKİYE-SUDAN KADIN BULUŞMASI TOPLANTISINA KATILDI

08 Eylül 2018 15:10, Komite Etkinlikleri


YILDIZ, 2. TÜRKİYE-SUDAN KADIN BULUŞMASI TOPLANTISINA KATILDI


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, 8 Eylül 2018 tarihinde Sudan’ın Başkenti Hartum’da 2. Türkiye-Sudan Kadın Buluşması toplantısına katıldı.

Toplantıya HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, Sudan İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Tahany Abdullah Attia, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Genel Başkanı Yusuf Ali Abdülkerim, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, SWTUF Kadın ve Çocuk Sekreteri M. İman Ahmet, HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeler ve SWTUF Kadın Komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, “Türkiye ve Sudan nasıl 2 kardeş ülkeyse biz de HAK-İŞ ve SWTUF ile 2 kardeş konfederasyonuz. 1993 yılında başlayan ikili ilişkilerimiz bugüne kadar devam etmiştir. Bu ilişkilerle birlikte HAK-İŞ ve SWTUF olarak çok önemli projeleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in kadın konusundaki işbirliğini somut bir projeye taşıyarak Türkiye’deki kadınları Sudan’a getirmesinin büyük bir önem taşıdığını ifade eden Yıldız, “Kadın temsilcilerimizden özel olarak seçerek oluşturduğumuz heyetlerimizi Sudan’a getirip güzel bir karma eğitim almalarını sağlamış bulunuyoruz. Bugünkü eğitimimizde sendikaların kadın yöneticilerinden oluşan bir heyetle buraya geldik” diye konuştu.

HAK-İŞ’in kadınlar konusunda yoğun çalışmaları sonucunda 10 yıllık bir sürede önemli başarılara imza attığının altını çizen Yıldız, “HAK-İŞ olarak bugün kadın çalışmalarında Türkiye’de zirveye ulaştık. HAK-İŞ’te kadınlar artık çok güçlü. Üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara da kadın konusunda artık örnek teşkil ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Sudan İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Tahany Abdullah Attia, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Genel Başkanı Yusuf Ali Abdülkerim, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, SWTUF Kadın ve Çocuk Sekreteri M. İman Ahmet birer konuşma yaptılar.

Toplantıda, kadınların çalışma hayatındaki ve sendikal hayattaki rolü ve öneminin üzerinde duruldu. Kadınların çalışma hayatında daha fazla ve etkin bir biçimde yer almasının önündeki engeller ve bu engellerin nasıl kaldırılacağı konuşuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Eylül 2018 15:10, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu