ARSLAN, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN TRABZON EĞİTİMİNE KATILDI

27 Ekim 2018 19:25, Komite Etkinlikleri


ARSLAN, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN TRABZON EĞİTİMİNE KATILDI


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in “Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” Trabzon eğitim toplantısı, 25 Ekim 2018 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet BAŞ, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, ORBEL A.Ş. Yönetim Müdürü Sezgin Yılmaz, HAK-İŞ İl Başkanları, kadın üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Biz Büyük Bir Aileyiz”

Program açılışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Karadeniz’in özel şehri Trabzon’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “2018 yılında HAK-İŞ olarak 43. Yılımızı kutladık. İlk günkü hedeflerimizden sapmadan aynı heyecanla, aynı istikamette daha da güçlenerek büyümenin gururunu yaşıyoruz. Şu anda yaklaşık 160 bin kadın üyemiz var. 700 bin üyesi ve 81 ilde örgütleri bulunan, her iş kolundaki sendikalarıyla yüzbinlerden milyonlara yürüyen büyük bir aileyiz” dedi.

Arslan, “Geçici ve mevsimlik işçilerin özellikle ÇAYKUR’da kangrene dönüşen çalışma sürelerinin artırılması konusunda 2007’den bu yana yürüttüğümüz çalışmalarla önemli bir aşamayı daha gerçekleştirdik. 5 ay 29 gün çalışan geçici mevsimlik işçilerin 9 ay 29 gün çalışma imkanlarını sağlayan bir kararname hayata geçti. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda ekonomide yaşanan sıkıntılara da değinen Arslan, “Döviz, faiz ve enflasyon üçgeninde yaşadığımız olağanüstü dönemde dövizdeki yükseliş, enflasyonun hızla artması ve faizlerin yükselmesi dengeleri alt üst etmiştir. HAK-İŞ olarak baştan beri söylediğimiz: “Hükümetimiz, sendikalar, işverenlerimiz ve çalışanlar olarak birlikte çalışalım. Eğer bir karar alınacak ve düzenleme yapılacaksa, yasa çıkarılacaksa bunu beraber yapalım. Bizim de görüşlerimiz alınsın. Siyasi iktidarın yasama yetkisi var ama bizim görüşlerimiz ve taleplerimizin de buraya dahil edilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Sendikalaşma oranının arttırılması kararının hükümetin son dönemlerdeki en önemli kararlarından birisi olduğunu söyleyen Arslan, “HAK-İŞ olarak biz sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek ve masaya taşıyarak birlikte çalışmak istiyoruz. HAK-İŞ’i özgün kılan da bunlardır. Sokaklarda gürültü çıkarmadan, kavga etmeden, konuşarak, sosyal diyalog mekanizması içerisinde sorunlarımızı çözmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İşçi Çıkarmayı Asla Kabul Etmiyoruz”

Çalışanların gelecek korkusu yaşamadan, işini, aşını, ekmeğini kaybetmemesi için ellerinden gelen bütün desteği vermeye hazır olduklarını belirten Arslan, “Akıllarına ilk geldiğinde işçi çıkarmayı, onların geleceklerini yok etmeyi kolay bir çözüm anlayışı olarak görmeyi asla kabul etmiyoruz” dedi.

“Gövdemizi Taşın Altına Koymaya Hazırız”

“Sorunların çözümü noktasında, gerekirse elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” diyen Arslan, “İşletmelerde ayakta kalırken çalışanları, emekçileri koruma anlayışından vazgeçmemeliler. Böyle yaparsak bütün bu sorunları kolaylıkla aşarız” diye konuştu.

“Kadınlar Bizim Başımızın Tacıdır”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Kadınlar bizim başımızın tacıdır. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 43. Yıldönümünü tebrik ediyorum. Milli ve yerli dediğimiz zaman ülkemizin menfaatleri ve geleceği için her zaman ülkesinin yanında olan bir anlayış sergileyen HAK-İŞ Konfederasyonumuzu takdir ediyoruz. Konfederasyonumuzun kadın haklarının korunması konusunda yaptıkları çalışmalar takdire şayandır. Bu güzel organizasyonu Karadeniz’de ve Trabzon’da yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadını Güçlendiren, Ülkesini Güçlendirir”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise konuşmasında “Bizler her zaman kadını güçlendiren, ülkesini güçlendirir ilkesiyle hareket etmekteyiz. Temel hedefimiz kadının iş hayatındaki etkin rolünü artırmaktır. HAK-İŞ Genel Başkanımıza ve yöneticilerimize böyle güzel bir programı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kadın Dostu İşyeri Ödülü Alan Bir Belediyeyiz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nde 195 kadın çalışanları olduğunu belirterek “Ortahisar Belediyesi olarak kadın dostu işyeri olarak ödül almış bulunuyoruz. Yeni belediye binamızda çalışanlarımız için kreş açtık. Aynı zamanda bütün çalışanlarımızın sendikalı olması bizlere gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

“Sendikacılık Emek İsteyen Bir Görevdir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Baş, “Hem çalışan kadınlarımız için hem de sendika temsilcileri ve yöneticilerimiz için değerlendirilmesi gereken ve asla ihmal edilmemesi gereken bir programı gerçekleştiriyoruz. Sendikacılık emek isteyen bir görevdir. 43 yıllık bir mücadelenin sonunda HAK-İŞ Konfederasyonumuz sendikalarıyla birlikte bu noktalara ulaştı. HAK-İŞ için mücadele eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“160 Bin Kadın Üyemiz Bulunuyor”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise konuşmasında, “Türkiye’nin 7 bölgesinde yapacağımız eğitim projemiz devam ediyor. Kadınlar olarak hayatın her alanında var olmak istiyoruz. HAK-İŞ olarak 160 bin kadın üyemiz bulunmakta. Bir kadın olarak, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı olarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve yöneticilerimize bizlerin sorunlarına yöneldikleri ve bu sorunların çözümü noktasında yoğun çaba sarf ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan’da “İki gün boyunca sürecek olan eğitim programımızın katılan tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Trabzon Spor’un formasını hediye etti. Ayrıca HAK-İŞ Rize İl Başkanı Sultan Murat Karadağ’da Başkanımız Mahmut Arslan’a hediye takdiminde bulundu. 

27 Ekim 2018 19:25, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu