ILO’NUN EV İŞÇİLERİ ÇEVRİMİÇİ PANELİNE KATILDIK

23 Haziran 2021 11:49, Uzmanlar


ILO’NUN EV İŞÇİLERİ ÇEVRİMİÇİ PANELİNE KATILDIK


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından gerçekleştirilen “10. Yılında Ev İşçileri İçin İnsana Yakışır İş Sözleşmesi Bugün ve Bundan Sonra” Paneli, çevrimiçi olarak 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen panele HAK-İŞ Konfederasyonumuz Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Hatice Ayhan katıldı.

Panelde, ILO küresel raporunun yanı sıra Türkiye’de ev işçilerinin mevcut sosyo-ekonomik ve hukuki durumları analiz edildi. Covid 19 salgınının etkilerini de içeren deneyimlerin yansıtıldığı ulusal ölçekli araştırma raporları paylaşıldı.

ILO, sözleşmenin onuncu yılı sebebiyle, ev işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 2011’den bu yana Dünya’nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen iyi uygulamaları yaygınlaştırmak ve insana yakışır çalışmayı ev işçileri için erişilebilir bir gerçeklik haline dönüştürmek amacıyla, Haziran 2021’dan itibaren bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Bu kapsamda bir kampanya da düzenlenecek.

Panelde söz alan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Hatice Ayhan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın ev işçilerinin örgütlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Haziran 2021 11:49, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu