HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ, ‘ÇALIŞMA HAYATINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ’ GÜNDEMİYLE TOPLANDI

05 Ekim 2021 19:16, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ, ‘ÇALIŞMA HAYATINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ’ GÜNDEMİYLE TOPLANDI


HAK-İŞ Kadın Komitesi Toplantısı, 5 Ekim 2021 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin Başkanlığında konfederasyonumuza bağlı Öz Finans-İş Sendikamızda gerçekleştirildi.

Toplantıya HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin’in yanı sıra, konfederasyonumuza bağlı Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Öz Finans-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanları ve yardımcıları ile HAK-İŞ Kadın Komite Sorumlusu Sevgi Yağmur Açıkalın katıldı. 

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, 2-3 Ekim 2021 tarihinde İHH Kadın Kolları’nın davetlisi olarak Hatay/Reyhanlı'da IHH tarafından Katar Ref desteği ile kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü ve Fırat Kalkanı bölgesinde gerçekleştirdikleri kamp ziyaretleri hakkında bilgi verdi.

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, sendikalarında HAK-İŞ Kadın Komitesini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, sendika olarak kadın çalışmalarına her zaman destek verdiklerini, HAK-İŞ Kadın Komitesi’nin aktif olarak görev yapmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 

Toplantıda Avukat Melih Rüştü Çalıkoğlu tarafından KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) ve bu kanunun hayatımıza getirdikleri hakkında kısa bir eğitim verildi. Ayrıca ILO C190 (Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşme) No’lu Sözleşmenin sendikalarımızın örgütlü oldukları işyerlerinde yapılacak toplu iş sözleşmelerine uyarlanması, HAK-İŞ ve sendikalarımızda kadın komitesi faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ekim 2021 19:16, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu