AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD’IN YARDIM ÇAĞRISI ÜZERİNE SEL FELAKETİNDE GÖREV ALDI

16 Haziran 2022 10:05, Komite Etkinlikleri


AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD’IN YARDIM ÇAĞRISI ÜZERİNE SEL FELAKETİNDE GÖREV ALDI


Afet İşleri Komitemize bağlı HAK Arama ve Kurtarma Umut Timimiz, Ankara’nın Altındağ ilçesi Tatlar Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketi sebebiyle AFAD’ın yardım çağrısı üzerine 12 Haziran 2022 tarihinde sabahın erken saatlerinde bölgeye intikal etti.

Sel felaketi sonucu 66 yaşındaki Ramazan Gök adlı vatandaşımızın kayıp ihbarının gelmesi üzerine bölgede AFAD koordinasyonunda arama ve kurtarma çalışmalarına başlayan HAK Arama ve Kurtarma Umut Timimiz iki gün boyunca toplamda 3 sektör ve 15 kilometrekarelik geniş bir alanda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Arama çalışmalarının 3. gününde Çubuk 1 Barajı alanında kayıp vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.

Bölgedeki arama ve kurtarma çalışmalarına HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin ve arama ve kurtarma personellerimiz Mert Demir, Mert Tezer, Mustafa Sema Sürücü, Serkan Kalaç, Ahmet Makine görev aldı.

HAK-İŞ olarak, Ankara genelinde şiddetli yağan yağışlar sonucu etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Haziran 2022 10:05, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu