METİP PROJESİ ESKİŞEHİR SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

09 Eylül 2022 16:49, Uzmanlar


METİP PROJESİ ESKİŞEHİR SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğinde yürütülen Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında düzenlenen saha ziyareti 8 Eylül 2022 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirildi.

ÇSGB ve ILO yetkililerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, işçi, işveren konfederasyonları ve STK temsilcilerinin yer aldığı saha ziyaretine, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen uzman yardımcımız Mustafa Mert Tezer katıldı.

Heyet, Eskişehir Çifteler İlçesi Adalar Mahallesinde yer alan METİP alanını, Seyitgazi İlçesi Büyükdere, Aksaklı ve Yenikent Mahallelerinde yer alan METİP alanlarını, Ümmühan Hatun Anaokulu, Şehit Mustafa Akbaş İlkokulu ve Seyitgazi İlçe MEB müdürlüğünü ziyaret ederek, mevsimlik tarım işçileriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

Saha ziyaretinin ardından proje ortakları ve ilgili paydaş kurum temsilcileri ile projeye dair değerlendirme yapıldı. Söz konusu proje ile yerinde eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetlerinin sağlanması, eğitim ve kırtasiye malzemeleri, hijyen kitleri, kıyafet ve gıda desteği verilmesi, yerleşim alanlarındaki mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, aile bireylerinin yaşam ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitim programlarına yönlendirilmesi hedeflenmektedir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Eylül 2022 16:49, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu