HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

27 Eylül 2022 10:01, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi toplantısı, 26 Eylül 2022 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin Başkanlığında Öz Ağaç-İş Sendikamızın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu ile konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanları, yardımcıları, Kadın Komite Sorumlusu Sevgi Yağmur Açıkalın, HAK-İŞ MEYEB idari işler sorumlusu Ahsen Demirez ve stajyerlerimiz katıldı.

Toplantı, Kadın Komitesi Başkanımız Zengin’in açılış konuşmaları ile başladı. Ardından ev sahibi sendikamızın Kadın Komitesi Başkanı Gülcan Yıldız ve yardımcısı Filiz Demirel de bir selamlama konuşması yaptılar.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, komite başkanlarımıza selamlama konuşması yaparak, sendikalarının bulunduğu işkolundaki kadın çalışan sayısı ve üye sayıları hakkında bilgi verdi.

Ardından HAK-İŞ Kadın Komitesinin güncel faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve yardımcıları 2022 yılı için planlanan faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini, bu kapsamda kadın çalışmaları konusunda üyelerimize yönelik eğitimler, aidiyet toplantıları, örgütlenme faaliyetlerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler.

Sendikalarımızın Kadın Komiteleri aynı zamanda daha önce hazırladığımız ILO C190 sayılı sözleşmenin taslak metninde yer alan maddelerden devam eden Toplu İş Sözleşmelerine eklenmesi ve çalışma hayatında şiddete yönelik eğitimlerin devam ettirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler.

Aynı zamanda yine ILO’nun 189 nolu ev işçilerine yönelik sözleşmesinin de kabul edilmesi ve bu konuda öncelikle Hizmet-İş Sendikamız çalışmalarını başlatmıştır.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Konfederasyonumuzun yaptığı faaliyetleri anlatarak önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Zengin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda BM kadına yönelik şiddet komisyonu temsilcisi ile yapmış olduğu görüşmeyi ve tecrübelerini toplantıya katılan komite başkan ve yardımcılarımız ile paylaştı.

Zengin, HAK-İŞ’in vergi dilimleri hakkında yaptığı çalışmayı komite başkanlarımıza detaylı bir şekilde anlatarak bu çalışmanın iş yaşamında önemli bir düzenleme olacağını bildirdi.

Ayrıca HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak ‘Kadın ve Aile’ olarak ekonomik boyutlu özel bir çalışma yapacağımız konusunda bilgi verdi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Eylül 2022 10:01, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu