TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSLARARASI KONFERANSINA KATILDIK

03 Kasım 2022 16:36, Uzmanlar


TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSLARARASI KONFERANSINA KATILDIK

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı 26-27 Ekim 2022 tarihlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin’in katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansa, Konfederasyonumuz adına İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk ve HAK-İŞ MEYEB İşletme Müdürümüz Rıdvan Günay katıldı.

Konferans kapsamında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin (TYÇ) İş gücü Piyasası ile Etkileşimi konulu bir panel gerçekleştirildi. HAK-İŞ MEYEB İşletme Müdürümüz Rıdvan Günay, kalite güvencesi sağlanmış mesleki yeterlilik belgelerinin iş gücü piyasasına etkisi konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin uygulanması ve işgücü piyasasına nitelikli işgücü sağlanmasını amaçlayan TUYEP projesi kapsamında düzenlenen ve iki gün süren konferansta Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi konusunda yapılan çalışmalar ve bu konuda Avrupa’daki gelişmeler ele alındı. Konferansa 17 farklı ülkeden alan uzmanları, Avrupa’da faaliyet gösteren 5 farklı uluslararası kuruluş temsilcisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, yükseköğretim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından katılım sağlandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Kasım 2022 16:36, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu