HAK-İŞ ÇALIŞANLARIN GÜVENİNİ KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

31 Ocak 2018 15:15, Basın


HAK-İŞ ÇALIŞANLARIN GÜVENİNİ KAZANMAYA DEVAM EDİYOR


ARSLAN: “AMACIMIZ SENDİKASIZ BÜTÜN ÇALIŞANLARA ULAŞMAK”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2018 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak işçilerin takdirini kazanmaya devam etmekten ve istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz. Bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ancak bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyoruz. Sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2018 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’de ve Dünya’da emeğe; özgürlüğe, insan haklarına ve demokrasiye yönelik her türlü negatif unsur karşısında dik durmanın gereğine inanan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, işçilerin takdirini kazanmaya devam etmekten ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. 

Çalışma hayatının, toplumun ve uluslararası sendikal hareketin önemli ve etkin bir aktörü olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, yaygın ve etkin bir şekilde örgütlenme çalışmaları yürüten, HAK-İŞ’e gönül veren, mücadelesini onurlu ve ilkeli bir şekilde sürdüren tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz. Bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimizin sorumluluğu ve bilincini taşıyan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyoruz. Çünkü açıklanan istatistikler, toplam 13 milyon 844 bin 196 işçinin sadece yüzde 12.38’ine denk gelen 1 milyon 714 bin 397 bininin sendikalara üye olduğunu göstermekte ve bize yeni sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Erdemli, adil ve insan onuruna yakışır bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçi kardeşlerimizi HAK-İŞ’e, Sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda uzun yıllardır verdiğimiz mücadele başarılı bir şekilde sonuç vermiştir. Türkiye, kamuda ve yerel yönetimlerde taşeron düzenlemesine son vererek çalışma hayatında büyük bir reforma imza atmış ve yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Bu konuda büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ve tüm bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Taşeron işçilerin örgütlenmesi konusunda uzun yıllardır mücadele eden HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, şuana kadar sendikalara üye olmayan bütün taşeron işçileri sendikalarımıza üye olmaya bir kez daha davet ediyoruz.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikamız ve sektöründe lider olan diğer Sendikalarımız ile barajı geçen tüm sendikalarımızı yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dönemde bütün sendikalarımızın daha da güçleneceğine inanıyoruz.”


HAK-İŞ, İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor


HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin güvenini kazanmaya devam ediyor ve istikrarlı büyümesini sürdürüyor. HAK-İŞ Konfederasyonu, 2017 yılı ocak ayında 544 bin 566 olan üye sayısını 70 bin 735 artırarak 615 bin 301’e yükseltti. HAK-İŞ’in üye sayısı KKTC Kamu-Sen’in üye sayısı da eklendiğinde 617 bin 944’e yükseldi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamız 251 bin 122 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası olma özelliğini korudu. HAK-İŞ’e bağlı 8 sendikamız da sektörünün lideri oldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işkollarında işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistikler 31 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İstatistiklere göre, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı işçi sayısı 13 milyon 844 bin 196, sendikalı işçi sayısı ise 1 milyon 714 bin 397 bine ulaştı. Sendikalaşma oranı yüzde 12.38 olarak hesaplandı. 


“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye Birincisi”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 22 sendikamız ile toplam üye sayısı 615 bin 301 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 70 bin 735 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in 2 Bin 643 olan üye sayısı da eklendiğinde, 617 bin 944’e çıktı. Çalışanların güvenini kazanmaya ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

İstatistiklere göre, Temmuz 2017’de 206 bin 592 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikamız 2018 yılı Ocak ayında da üye sayısını 44 bin 530 artırarak 251 bin 122’ye çıkardı ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmaya devam etti. 

Türkiye’nin ve Genel İşler İşkolunun lideri olan Hizmet İş Sendikamızın yanı sıra Gıda Sanayi işkolunda örgütlü bulunan Öz Gıda-İş Sendikamız, Taşımacılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Taşıma-İş Sendikamız, Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda örgütlü bulunan Öz Sağlık-İş Sendikamız, Ağaç ve Kâğıt İşkolunda örgütlü bulunan Öz Ağaç-İş Sendikamız, Avcılık, Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Orman-İş sendikamız, Basın, Yayın ve Gazetecilik işkolunda örgütlü bulunan Medya-İş Sendikamız ile Konaklama ve Eğlence İşleri işkolunda örgütlü bulunan OLEYİS Sendikamız kendi işkollarında birinci olmuştur. Konfederasyonumuza üye 8 sendikamız sektörünün lideri oldu.

Öz Gıda-İş Sendikamız 2017 yılı Temmuz ayında 33 bin 381 olan üye sayısını 33 bin 590’a, Öz Taşıma-İş Sendikamız 21 bin 349 olan üye sayısını 22 bin 344’e, Öz Sağlık-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 22 bin 6 olan üye sayısını 26 bin 492’ye, Öz Ağaç-İş Sendikamız 10 bin 402 olan üye sayısını 10 bin 539’a, Öz Orman-İş Sendikamız 24 bin 250 olan üye sayısını 24 bin 349’a, Medya-İş Sendikamız 2 Bin 451 olan üye sayısını 2 bin 570’e, Oleyis Sendikamız 12 bin 273 olan üye sayısını 14 bin 322’ye çıkardı. 

Konfederasyonumuza üye sendikalarımızdan Öz Finans-İş Sendikamız, ÖZ-İŞ, Öz Güven-Sen, Çelik-İş Sendikamız, Enerji-İş Sendikamız, Liman-İş Sendikamız, Öz İplik-İş Sendikamız, Öz İletişim-İş Sendikamız, Öz Büro-İş Sendikamız, Öz Toprak-İş Sendikamız yüzde 1 barajını aşmıştır.

Öz Petrol-İş Sendikamız, Öz Maden-İş Sendikamız ve Öz İnşaat-İş Sendikamız yüzde 1 barajını aşamamıştır.


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ocak 2018 15:15, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu