ARSLAN: “TRUMP’IN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS’E TAŞIMASINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

13 Mayıs 2018 22:05, Basın


ARSLAN: “TRUMP’IN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS’E TAŞIMASINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ"


Trump’ın ABD Elçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ardından, bu kararı gerçekleştirme provakasyonuna ilişkin HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Uluslar arası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bütün dünyanın karşı çıktığı bu karar ve eylem, bölgede yeni ve çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’nin açık ve net olarak tepkisini ortaya koyan kararına rağmen, ABD’nin Elçiliğini Kudüs’e taşıma konusundaki ısrarını şiddetle reddediyoruz. Bu karar, işgalci İsrail Devletini ve onun işgalci uygulamalarını, katliamlarını, baskılarını ve yayılmasını cesaretlendirici yeni bir adımdır. Bütün bu provakatif gelişmelere rağmen dünyanın, İsrail’in, Filistin ve Kudüs’ü işgaline karşı kararlı duruşu son derece önemlidir.

Biz üç kutsal din için önem atfeden Kudüs’ün, Filistin Devleti’nin ebedi başkenti olduğunu teyit ediyoruz.

İsrail’in işgalini, kesin bir dille reddediyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin Devleti’nin tanınmasını istiyoruz.

Filistin halkının, büyük geri dönüş sloganı ile yapılan geri dönüş yürüyüşü ve eylemlerini destekliyoruz. İşgalci İsrail Devletinin bu yürüyüşe karşı sergilediği baskı, yıldırma ve silahlı saldırılarını lanetliyoruz.

ABD ve İsrail şunu açıkça bilmelidir ki; 

Filistin halkına zulmedenler başarıya ulaşamayacaklardır. Filistin halkı mutlaka işgalcileri kendi topraklarından kovacak ve 70 yılı aşkın süredir devem eden hasret sona erecektir.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak ABD’nin bu hareketine karşı bütün dünyayı, sessiz kalmayarak tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz.

Devletleri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, meslek kuruluşlarını, mazlum ve yiğit Filistin halkına dayanışmaya davet ediyoruz.

ABD’nin haksız, hukuksuz, saldırgan ve provakatif tutumuna karşı tavır almaya ve tepki koymaya davet ediyoruz.”

Başta BM’nin, İİT’nin, Avrupa Birliği’nin, Avrupa Konseyi’nin, Arap Birliği’nin ve Afrika Birliği olmak üzere bütün uluslararası kuruluş ve organizasyonlarının, ABD’nin bu pervasız tutumuna karşı ortaya koyduğu kararlılığını sürdürmesini istiyoruz.

Türkiye halkına, Filistin ve Kudüs’e sahip çıkma kararlılığı ve desteği için teşekkür ediyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, parlamentomuza, hükümetimize, siyasi partilerimize, sendikalarımıza, meslek kuruluşlarımıza ve STK’larımıza teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin bir bütün olarak ABD’nin oldu-bittisine karşı Filistin ve Kudüs davasına sahip çıkmaya ve destek vermeye artarak devam etmesi, ABD ve İsrail’in bu oldu-bitti tavrını engelleyerek geri adım attıracaktır.

Türkiye’nin ve halkının bu desteği tarihi öneme sahiptir. Bu desteği bütün gücüyle devam ettirmelidir.

Gerek dünyayı, gerek Türkiye’yi, ABD’nin elçiliğini taşıma eylemlerine ve İsrail’in işgaline karşı demokratik tepkisini ortaya koyarak hep birlikte protesto etmeye davet ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2018 22:05, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu