KAZALAR CAN YAKMAYA DEVAM EDİYOR

09 Temmuz 2018 16:08, Basın


KAZALAR CAN YAKMAYA DEVAM EDİYOR

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Ankara Etimesgut’ta bir okul inşaatında, Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükte ve son olarak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında hayatını kaybedenlerin üzüntüsünü yaşıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, iş kazasında ve tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

ARSLAN, “İş kazaları ve tren kazasının nedenlerinin iyi araştırılarak, kazaların kaynağının tespit edilmesini ve bir daha benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Ankara Etimesgut’ta bir okul inşaatında ve Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan iş kazası ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

            “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Ankara Etimesgut’ta bir özel okul inşaatında yaşanan kazada 3 işçinin hayatını kaybetmesinin 1 işçinin de yaralanmasının, Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte ise 2 işçinin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. İş kazalarında kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısına bir de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısı eklendi. HAK-İŞ olarak, iş kazalarında ve tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Son aylarda İstanbul ve Ankara’da özellikle tekstil, plastik, gıda, metal ve petro kimya alanında faaliyet gösteren fabrikalarda yaşanan yangınlar yüreklerimizi ağzımıza getirirken, Ankara’da bir inşaatta ve Zonguldak’ta madende yaşanan kaza hepimizi derinden üzdü.

Türkiye’de son 20 yıl içinde iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına karşın, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız bu kazalar bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. İş kazalarının yüzde 98’inin önlenebilir kazalar olmasına karşın, neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

HAK-İŞ olarak, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda sendikaların önemine inanıyoruz. Toplu iş sözleşmesi hakkının kullanılması iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin oluşturulması, sendikal faaliyetlerin artması, sonuç olarak örgütlü toplum haline gelinmesi, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilincin artırılması ve kazaların önüne geçilmesi konusunda önemli bir rol oynayacaktır.

Çalışma hayatında iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla mücadele ederken, Tekirdağ Çorlu’da yaşanan tren kazasında vatandaşlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. İş kazaları ve tren kazasının nedenlerinin iyi araştırılarak, kazaların kaynağının tespit edilmesini ve bir daha benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikal örgütlenmenin arttığı, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının olmadığı, tren ve trafik kazalarında vatandaşlarımızı ve çalışanlarımızı kaybetmediğimiz bir ülke ve çalışma hayatı istiyoruz. İş kazalarında ve tren kazasında varsa kusuru bulunanların tespit edilerek cezalandırılmasını ve iş kazaları ve tren kazası gibi ulaşım kazalarında can kaybına son verilmesi için acil önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

            İş kazaları ve tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Temmuz 2018 16:08, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu