“FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMAMIZ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

29 Kasım 2019 09:30, Basın


“FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMAMIZ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, “Kudüs ve Filistin bilincinin geliştirilmesi mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla, 29 Kasım 1977'den itibaren kutlanan 'Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü'nün yıl dönümü münasebetiyle Filistin halkıyla her zaman dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu belirtiriz.

İşgalci İsrail Devleti, Filistinliler üzerinde insanlık dışı tahakkümünü sürdürmeye devam etmektedir. İsrail, uluslararası hukuk ve uluslararası insan hakları prensiplerini ve kanunlarını çiğnemeye devam ettiği müddetçe, iki devlet arasındaki barışın sağlam bir zemine oturtulması mümkün değildir. İsrail Devleti,  işgal politikalarına son vermedikçe, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmak zordur. 

Göçe zorlama, abluka ve yıkım yoluyla, Filistin halkını kendi topraklarında, temel insani haklarından mahrum bırakan İşgalci İsrail devletine, uluslararası toplum iradesine, kararlarına ve kanunlarına meydan okuyan bu tavrını biran evvel bırakması çağrısında bulunuyoruz.

Gazze şeridi sınırında 30 Mart 2018’de başlatılan barışçıl Büyük Geri Dönüş Yürüyüşüne katılan kardeşlerimize selam gönderiyoruz.

Bütün uluslararası resmi raporlara göre ekonomisi çökme eşiğine gelmiş olan ve açlığa mahkûm edilen Gazze’deki,  karadan ve denizden devam eden abluka bir an evvel kaldırılmalıdır.

Hukuksuz işgal nedeniyle topraklarını kaybeden, yurtlarından ayrılan Filistin’lilerin evlerine dönmeleri sağlanmalıdır.  

ABD’nin Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararını da asla kabul etmiyoruz.

29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Orta Doğu'da kalıcı barış için yol, 1967 sınırları temelinde, Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıdır. 

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak, Filistin ve Kudüs meselesi üzerinde uluslararası sendika desteği ve yardımı sağlamak, ortak çalışma ve eğitim ortamları oluşturulması, Kudüs ve Filistin bilincinin geliştirilmesi mücadelemizi artırarak devam ettireceğimizi bildiririz.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği, Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar Filistin halkı ile dayanışmaya devam edecektir."

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2019 09:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu