ARSLAN: “ABD’NİN DOSTLUK TANIMAYAN KARARINI REDDEDİYORUZ”

15 Aralık 2020 14:54, Basın


ARSLAN: “ABD’NİN DOSTLUK TANIMAYAN KARARINI REDDEDİYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “ABD Hazine Bakanlığınca, Savunma Sanayi Başkanlığı ile Kurum Başkanı İsmail Demir ve üç çalışanına yaptırım kararı almasını esefle kınıyoruz. Dost ve müttefik iki ülke ilişkisine yakışmayan, dostluk tanımayan bu kararı reddediyoruz” dedi. 

Arslan, “Bu karar, Türkiye’nin son dönemlerde savunma sanayi alanında yaptığı atılımlardan duyulan rahatsızlığın açık bir göstergesidir. Söz konusu karar, savunma sanayi başta olmak üzere her alanda daha güçlü ve bağımsız bir Türkiye hedefine emin adımlarla yürümemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan, hamlelere ulaşma hedefinden vazgeçmemelidir” dedi.  

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“ABD Hazine Bakanlığınca, Savunma Sanayi Başkanlığı ile Kurum Başkanı İsmail Demir ve üç çalışanına yaptırım kararı almasını esefle kınıyoruz. Dost ve müttefik iki ülke ilişkisine yakışmayan, dostluk tanımayan bu kararı reddediyoruz.

Bu karar; Türkiye’nin son dönemlerde savunma sanayi alanında yaptığı atılımlardan duyulan rahatsızlığın açık bir göstergesidir. Söz konusu karar, savunma sanayi başta olmak üzere her alanda daha güçlü ve bağımsız bir Türkiye hedefine emin adımlarla yürümemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan, ‘Bağımsız Savunma Sanayi’ hedefinden vazgeçmemelidir. Ülkemizin, istediği savunma sistemini kullanması, egemenlik hakkımızın korunmasıdır.

Bugün Türkiye, küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, sınırları içinde terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabilmesini, sınırları dışında barış harekâtları yürütebilmesini, savunma sanayinde bu dönemde elde ettiği ilerlemeye borçludur. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ABD’nin tek taraflı olarak almış olduğu yaptırım kararını şiddetle kınıyoruz. Türkiye, ambargolarla, yaptırımlarla yıldırabilecek bir ülke değildir. Bu karar Türkiye-ABD ilişkilerine de ittifak anlayışına da aykırıdır. ABD bu yanlıştan bir an önce dönmelidir. 

ABD, bu haksız yaptırım kararını gözden geçirmeli ve bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmelidir. NATO Müttefiki olan Türkiye ve ABD, dostluk ve müttefiklik ruhuna uygun olarak varsa sorunları diyalog ve diplomasi yoluyla ele almalıdır. ABD, Türkiye ile stratejik ortaklık anlayışına uygun olarak ekonomik, sosyal ve uluslararası işbirliği modelini güçlendirecek adımlara yönelmelidir.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Aralık 2020 14:54, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu