İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ

20 Aralık 2021 17:35, Basın


İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ

POLYAK A.Ş’NİN İSG ÖNLEM VE TEDBİRLERİNİ TEYİT ETMESİNİ ÖNEMSİYORUZ


İzmir’in Kınık ilçesinde, 18.12.2021 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Maden-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Polyak Eynez Maden Yeraltı Linyit İşletmesi’nde meydana gelen olayda  yaralanan maden emekçisi üyelerimize, Polyak A.Ş’ye ve Öz Maden-İş Sendikamıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HAK-İŞ olarak, örgütlü olduğumuz Polyak A.Ş.’de başından beri iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin titizlikle uygulandığını memnuniyetle görüyoruz ve işverenin bu tedbirlerin alındığını teyit etmesini önemsiyoruz. 

Sendikal örgütlülüğün olduğu işyerlerinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Komiteleri ciddi şekilde çalışmaktadır. Polyak A.Ş.’de sendikal örgütlülüğün gereği olarak alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemleri sayesinde can kaybının yaşanmaması, ülkemizde sendikal örgütlülüğün önemini bir kez daha göstermiştir.

Olay yerine işverenin işbirliği ile hızla intikal eden sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından göçük nedeniyle oluşan dumandan etkilenen işçilerimiz hemen hastanelere sevk edilmiş ve taburcu işlemleri gerçekleştirilmiştir.  Sendikamız bütün yaralı işçilerimizi birebir ziyaret etmekte ve bütün işçilerle yakın dayanışma içerisinde bulunmaktadır.

Sosyal medya ve basılı yayın organlarında yer alan bazı asılsız haberler üyelerimizi, ailelerini ve bizleri derinden üzmüştür. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak süreçte etkin rol alıyoruz ve sürecin takipçisi olduğumuzu, asılsız haberlere itibar edilmemesini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bizler HAK-İŞ ailesi olarak, 750 bini aşkın emekçi kardeşimizin hakkı, sağlığı, refahı ve iş güvencesi için mücadele ediyoruz. 

Konfederasyonumuz ve sendikamız yetkilileri işverenle birlikte bölgede olup işçilerimizle dayanışma ortaya koyduğunu, konuyu yakından takip ettiğimizi belirtir, olayda yaralanan işçi kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Aralık 2021 17:35, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu