HAK-İŞ’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI “DÜNYADA BARIŞIN KAZANMASINI İSTİYORUZ”

31 Ağustos 2022 10:38, Basın


HAK-İŞ’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

“DÜNYADA BARIŞIN KAZANMASINI İSTİYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, dünyanın pek çok yerinde terör ve savaşlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Tarihinde büyük kanlı çatışmalara sahne olan dünyamız, yaşadığı iki büyük savaşın ardından 1 Eylül’ü ‘Dünya Barış Günü’ ilan etmiştir.

Ancak yaşanan acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala çeşitli bölgelerde kanlı çatışmalar devam etmekte, sivil halk ve çocuklar can vermekte, doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmakta, insanlar kaçırılmakta, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini ağır bir şekilde ödemektedirler. Bütün bu yaşananlar, barışın sadece gün ilanı ile mümkün olmadığını gözler önüne serilmektedir.

Rusya ve Ukrayna arasında bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan savaş, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da ve Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümler, soykırımlar, vahşetler dünyanın barıştan ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Bu yaşananlar maalesef bütün insanlığın ve BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde yaşanmaktadır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların görevi, savaşları izlemek değil, kalıcı bir barışı tesis etmektir.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş, Avrupa Birliği’nin gerçek yüzünü de ortaya çıkarmıştır. Ukrayna’dan savaş nedeniyle trenlerle ayrılmak isteyen insanlar, sırf derilerinin rengi siyah olduğu için Ukrayna’da kalmaları yönünde ayrımcılığa maruz kalmışlardır. Bu ayrımcılık insanlığın yüz karası niteliğinde bir tutumdur. Sadece tenlerinin rengiyle ve inançlarıyla insanları ayıran bu zihniyeti kınıyoruz. Dünyanın dört bir yanında yaşanan insanlık dramına ses çıkarmayanlar, beyaz tenli ve sarı saçlı Ukraynalılar için birden insan hakları havarisi kesilmişlerdir. Batının demokrasi, adalet, özgürlük, barış, insan hakları, çeşitlilik ve sürdürülebilir sosyal kalkınma gibi daha iyi bir dünya için ortaya koyduğu hedefler bu çifte standart anlayışının altında kalmıştır. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz.

Ülke ve dünya barışını tehdit eden bir başka konu da terör örgütleridir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin, adı ve amacı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşıyız. Ülkemizde terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi destekliyor, terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. 

Savaşların ve terörün olmadığı, barışın hakim olduğu bir dünya özlemimizi bir kez daha ifade ediyor, silah seslerinin yeryüzünden silinmesi dileklerimizle Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.” 


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ağustos 2022 10:38, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu