ARSLAN, ITUC BAŞKAN YARDIMCILIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

22 Kasım 2022 10:06, Basın


ARSLAN, ITUC BAŞKAN YARDIMCILIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

Uluslararası sendikal hareketin aktif ve etkin bir üyesi olan HAK-İŞ, uluslararası alandaki başarılarını artırarak sürdürüyor. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 5. ITUC Kongresi’nde yapılan seçimlerde bir kez daha ITUC Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

ITUC’un 5. Dünya Kongresi 17-22 Kasım 2022 tarihlerinde Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleştirildi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki HAK-İŞ heyeti, ITUC 5. Kongresine aktif olarak katılım gösterdiler.

ITUC 5. Kongresinde yapılan seçimlerde HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2022-2026 dönemi için yeniden ITUC Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Genel Sekreter Visentini 

Kongrede yapılan seçimlerde, Luca Visentini, ITUC’un yeni Genel Sekreteri oldu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, seçimlerin ardından ITUC Genel Sekreteri Luca Visentini ile biraraya geldi, hayırlı olsun dileğinde bulundu. 

ITUC Başkanı İle Biraraya Geldi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, yeni ITUC Başkanı Japon Akiko Gono’nun daveti üzerine yemekte bir araya geldi. Yemek davetine, Japonya Sendikalar konfederasyonu RENGO Başkanı Tomoko Yoshino, 5. ITUC Kongresinde ITUC Başkanlığına seçilen Akiko Gono, ITUC Kadın Komitesi Başkanı Yoshiko Norimatsu ve RENGO’nun eski başkanı Rikio Kozu ile HAK-İŞ Dış İlişkiler Koordinatörü Merita Jegeni Yıldız da bulundu. 

Yemekte, ITUC’un yeni dönemdeki hedefleri, HAK-İŞ ve RENGO ilişkileri ile ortak işbirliği konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirildi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Kasım 2022 10:06, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu