HAK-İŞ’İN YARDIM ELİ DEPREM BÖLGESİNDE

09 Şubat 2023 15:23, Haberler


HAK-İŞ’İN YARDIM ELİ DEPREM BÖLGESİNDE

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremin yaralarını sarmak için bütün gücümüzle ve sendikalarımızla birlikte milletimizin yanındayız. AFAD Koordinasyonunda, HAK Umut timimizle bölgede arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyoruz. Çadır, jenaratör, battaniye, uyku tulumu, su ve gıda gibi temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım tırlarımızla da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremde kaybettiklerimizin acısını yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, enkaz altında kalanların biran önce sağ salim kurtarılmasını diliyoruz.  

HAK-İŞ olarak, depremin olduğu ilk andan itibaren depremzedelerin yardımına koştuk. HAK-İŞ’in arama kurtarma ekibi olan HAK Umut timimiz, AFAD koordinasyonunda depremin merkezine intikal eden ilk kurtarma ekiplerinden biri oldu.  30 kişilik HAK Umut timimiz Kahramanmaraş’ta enkazda arama ve kurtarma çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. HAK Umut Timimiz şuana kadar 8 kişiyi enkazdan sağ salim kurtararak hastanelere sevkini sağladı. HAK Umut timimizin depremin 70. saatinde enkazdan çıkardığı Leyla Akçam, arama kurtarma ekiplerine ve Türkiye’ye umut oldu. HAK Umut timimiz deprem bölgesinde HAK-İŞ’in gururu, adı gibi depremzedelerin UMUDU oldu. Kritik saatlere ulaşılsa da aldığımız güzel haberler hala umut olduğunu gösteriyor ve bir an olsun umudumuzu kaybetmiyoruz. 

Deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerimizin yanı sıra HAK-İŞ Genel Merkezimizde bir Kriz Merkezi oluşturarak AFAD ile koordineli bir şekilde "HAK-İŞ ile Birlikte DEPREMZEDELERE Sen de El Uzat" yardım kampanyası başlattık. AFAD Koordinasyonunda ilk olarak Malatya, Hatay ve Adıyaman'daki ihtiyaçları karşılamak üzere su, battaniye, uyku tulumu, jenaratör ve çadırın yer aldığı tırlar deprem bölgesine gönderdik. Yardımlarımız, bölgede AFAD ekiplerine teslim edildi ve dağıtımları sağlandı. Gönderdiğimiz çadırlar kurularak, Zonguldak’tan bölgeye arama ve kurtarma çalışmaları için gelen madencilerin kullanımına verildi. 

HAK-İŞ olarak, bütün gücümüzle ve sendikalarımızla birlikte milletimizin yanındayız. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür, birlik olma günüdür. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan Rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza biran önce ulaşılması ve sağ salim kurtarılması en büyük temennimizdir. Bölgede arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere canla başla çalışan tüm gönüllülere kolaylıklar diliyoruz. Dualarımız bölgedeki tüm ekiplerimizle ve vatandaşlarımızla. Allah, ülkemizi ve milletimizi deprem ve benzer afetlerden korusun.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Şubat 2023 15:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu