“ÇANAKKALE, BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ SEMBOLÜDÜR”

18 Mart 2013 14:00, Basın


 “ÇANAKKALE, BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ SEMBOLÜDÜR”

 

 

HAK-İŞ Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşları’nın ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi olduğuna dikkat çekilerek, “Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” denildi.

 

HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından, Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

                “Çanakkale Savaşları’nın ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi vardır. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünyaya parmak ısırtan bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür.

 

                Çanakkale, sıradan bir hatırlayış değil, tarihi varoluşunu sürekli ve ebedi kılan bir duruşun adıdır. Çanakkale’deki duruş ve direnişiyle bu vatanı bize emanet eden ecdadımız, İstiklal Şairimiz Mehmed Akif’in;

 

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın” dediği bir muhteşem tarihi kanlarıyla yazan şehitlerdir.

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıldönümünü kutluyor, başta Çanakkale’de zafer kazananlar olmak üzere vatanı ve bayrağı için şehit olan aziz Mehmetçikleri minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun”

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu