MISIR'DA ORDUNUN YAPTIĞI DARBEYİ KINIYORUZ

04 Temmuz 2013 14:00, Basın


 

MISIR'DA ORDUNUN YAPTIĞI DARBEYİ KINIYORUZ

 

ARSLAN: DARBE, DEMOKRASİNİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÜRKÜTÜCÜDÜR.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Mısır'da Ordunun, dün gece yaptığı darbeyi kınadıklarını belirterek, "Halkın %52'sinin demokratik oyuyla seçilen bir iktidarın darbeyle sonlandırılmasını Mısır'ın geleceği ve demokrasi açısından ürkütücü buluyoruz" dedi.

 

Genel Başkan Mahmut ARSLAN'ın açıklaması şöyle;

 

"Başta Tunus ve Mısır'da olmak üzere Orta Doğu'nun birçok ülkesinde kökleşmiş totaliter yönetimlerin değiştirilerek halkın çoğunluğunun hür iradesi ile seçilen yönetimlerin işbaşına gelmeleri üzerine demokrasi açısından büyük ümitlere kapıldık ve heyecan duyduk. Ancak Mısır'da Ordunun dün, yüzde elli iki ile seçilmiş yönetimine el koymasını demokrasi açısından son derece vahim bir gelişme olarak karşılıyor ve kınıyoruz.

 

Mısır'daki olayların ardından ordunun yönetimi uzaklaştırarak yönetime el koyması, demokrasiyi, 'sandıktan-yönetime' değil, 'sokaktan-yönetime' şekline dönüştürmesi açısından kaygı vericidir. Demokrasi açısından sandık yetersiz ancak 'olmazsa olmazıdır'.

 

Barışçıl gösteriler adına Ordu desteği talep ederek, demokratik bir yönetimin yıkılması ürkütücüdür. Demokrasi adına son derece çelişkili bir oyundur. Mısır'daki bu darbe oyunu, Ortadoğu'daki demokrasi sürecinin başta Suriye olmak üzere başka mecralara iterek geriye götürecek kötü bir deneyim olmasından kaygı duyuyoruz.

 

Demokrasi, demokrasiye sahip çıkmakla güçlenir. Demokrasi, kolaycı ve anti-demokratik unsurlara kurban edilmemelidir. Demokrasinin çözüm yeteneğine inanılmalı ve güvenilmelidir. Böyle bir güven demokratik ülke olmanın ön şartıdır.

 

Biz HAK-İŞ olarak demokrasiye, demokratik çözüm reflekslerine inanıyoruz. Mısır'daki sivil iradeye yapılan saldırı sonucu ortaya konulan ve haksızlığın giderilmesini istiyoruz".

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Temmuz 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu