MISIR’DAKİ KATLİAMI KINIYORUZ

14 Ağustos 2013 14:00, Basın


BASIN AÇIKLAMASI
MISIR’DAKİ KATLİAMI KINIYORUZ

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay Mısır güvenlik güçlerinin, başkent Kahire'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı göstericilere yönelik gerçekleştirdiği katliam ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Mısırda bu sabah güvenlik güçleri tarafından başkent Kahire'nin Rabiatu’l Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı göstericilere yönelik yapılan katliamda yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve onbinlerce kişinin yaralanması Konfederasyonumuzu derinden üzmüştür.  Barışçıl şekilde gösteri yapan sivil Mısır halkına yapılan katliamı nefretle kınıyoruz.

Mısır tarihinde halkın hür iradesi ile seçilerek iktidara gelmiş olan ilk cumhurbaşkanı olan Mursi ve yönetimine karşı 2 Temmuz gecesi gerçekleştirilen çağdışı askeri darbenin ardından Mısır halkının iradesine sahip çıkamaya yönelik meşru protestolarına karşı cunta yönetiminin yaptığı kanlı müdahale insanlık dışı bir vahşettir.

Halkın kendi iradesine yapılan müdahaleyi protesto etme ve iradesine sahip çıkma hakkı meşru bir haktır.  Meşru hakkı için meydanlarda olan Mısır halkının tanklarla ezilmesi, yakılması, mermilere hedef yapılması ve bir milletin cuntanın karanlığına mahkûm edilmesi asla kabul edilemez.

Bugün Mısır halkının meşru ve saygın mücadelesi, küresel düzeyde mazlumların çığlığı haline gelmiştir.  Cuntacıların ve katliamcıların bu gerçek karşısında başarılı olmaları asla ve asla mümkün değildir. Bir halk hakkını ararken onları keskin nişancılarla adeta avlamak, halka kadın, çocuk, yaşlı demeden saldırmak, yüzlerce insanı katletmek, on binlercesini yaralamak küresel vicdanlarda yargılanmalı ve mahkûm edilmelidir.  Bugüne kadar Mısır’da yaşanan drama kör, sağır, dilsiz kalarak gereken tepkiyi vermeyen dünya, bu katliama sessiz kalmamalıdır. BM, AB, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar bu katliama tepki göstermeli, bir an önce harekete geçmelidir.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlumların yanında olduğumuz gibi, bugün katledilen, ezilen, susturulmak istenen Mısır halkının da yanındayız. Onları bu şerefli mücadelelerinde sonuna kadar destekliyoruz.  Mısır halkının kendi iradesine sahip çıkan bu tavrını bütün dünyada demokrasi mücadelesi veren herkes için örnek olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki, zulümle âbâd olanın âhiri berbat olur.

Bu vesileyle Mısır meydanlarında demokrasi mücadelesi verirken şehit düşerek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara âcil şifalar diliyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Mısır halkına destek olmaya devam edecektir.

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ağustos 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu