ACIMIZ BÜYÜK

13 Mayıs 2014 14:00, Basın


ACIMIZ BÜYÜK

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Manisa'nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte 300 işçinin mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Madenci arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Manisa’nın Soma İlçesinde bir kömür ocağında yaşanan patlamaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Manisa’nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte 300 işçinin mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Madende mahsur kalan işçi arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Bölgede örgütlü olan HAK-İŞ’e bağlı Öz Maden İş Sendikamızın yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre, çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır.

 

Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir.

 

Sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş cinayetlerinin önüne geçilmelidir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, göçük altındaki madenci arkadaşlarımızın biran önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta işçilerimizin aileleri olmak üzere, madende örgütlü Maden-İş Sendikasına, Türk-İş’e ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu