14 AĞUSTOS DÜNYA RABİA GÜNÜ TÜM MAZLUMLARIN, EZİLENLERİN VE ZULME UĞRAYANLARIN GÜNÜ

13 Ağustos 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN: 14 AĞUSTOS DÜNYA RABİA GÜNÜ

 

TÜM MAZLUMLARIN, EZİLENLERİN VE ZULME UĞRAYANLARIN GÜNÜ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kanlı katliamda şehit olanların ruhlarından doğan Dünya Rabia Günü bugün sadece Mısır’da değil Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Musul’da, Kerkük’te, Suriye’de ve tüm dünyadaki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür.” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu.

 

“2 Temmuz 2013 tarihinde Mısır halkının iradesi yok sayılarak yapılan askeri darbenin ardından 14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda iradelerine ve geleceklerine sahip çıkmak için onurlu şekilde direnen Mısır halkı kadın ve çocuk demeden keskin nişancılar tarafından katledilmesi yüreklerimizde derin bir iz bırakmıştır.

 

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda asker insanların üzerine kurşunlar yağdırılırken, sahra hastanesi ateşe verilirken, insanlar diri diri yakılırken, orada ölen sadece Mısırlılar değil, insanlığın vicdanıydı. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Rabia Katliamında kan içindeki parçalanmış bedenlerin acısından, elinde Kur’anla şehit olanların ruhlarından, gelinlik yerine kefen giyen şehit Esma’nın umut dolu gözlerinden doğan 14 Ağustos Rabia Günü masum şehitleri anma, insanlığın ve vicdanların sesi olmak için birlik günüdür.

 

14 Ağustos Dünya Rabia Günü bugün sadece Mısır’da değil Filistin Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta Musul ve Kerkük’te, Suriye’de, Orta Afrika’da, Afganistan’da, Myanmar’da ve tüm dünyadaki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak teşkilatlarımızla birlikte 14 Ağustos Dünya Rabia Gününde üyesi olduğumuz Rabia Platformunun “Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt" sloganı ile başta İstanbul olmak üzere Tüm Türkiye’de organize ettiği etkinliklere katılarak dayanışma içerisinde olacağız.

 

Darbelere, adaletsiz düzenlere, insanlığı tehdit eden haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı olan, sivil iradeyi, barışı, insan haklarını ve onurunu savunan mazlumdan yana zalime karşı duran HAK-İŞ Konfederasyonu olarak HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyadaki bütün mazlumların, mağdurların, ezilen ve zulme uğrayanların yanında olmaya devam edeceğiz.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ağustos 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu