30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 92. YILI ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUZ

29 Ağustos 2014 14:00, Basın


30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 92. YILI

 

ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, tüm mazlum ve mağdurların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine örnek olan 30 Ağustos zaferi bugün de ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmektedir" dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Bugün 30 Ağustos zaferinin 92. Yılı…

 

Anadolu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun, ülkemiz ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanışmamızın bir göstergesidir.

 

30 Ağustos, İstiklâl mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu bir gündür. Aynı zamanda tüm mağdurların ve mazlumların Anadolu’da yükselen mücadele ruhunu örnek aldığı bir gündür.

 

92 yıl önce vatan için, ülkemizin geleceği için ter ve emeklerini kanlarıyla harmanlayarak toprağa düşen aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz.

 

Bugünün Türkiye’si bu eşsiz kahramanların eseridir. 30 Ağustos 1922’de, Dumlupınar’da kan ve ateşler içinden yükselerek yeniden doğan bir milletin hayatlarını feda eden evlâtlarına vefa günündeyiz. Onlar yolumuzu aydınlatmakta, varoluşumuzu anlamlı kılmaktadırlar.

 

HAK-İŞ olarak 30 Ağustos ruhunu sürekli diri tutmayı misyonumuzun bir gereği biliyoruz. Emperyalizme, zulme, sömürüye ve işgale karşı direniş, diriliş ve özgürlük arayışında, Filistin/Gazze başta olmak üzere Suriye, Irak, Mısır, Myanmar, Doğu Türkistan ve dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan katliam ve işgallere karşı dur demenin, direnişin onurunu bu günde çok daha iyi anlıyoruz.

 

İstiklal Savaşı'nda tek vücut halinde hareket ederek destanlar yazan milletimiz, bugün de ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmektedir.

 

Bu anlamlı günde tüm mazlum ve mağdurların kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını diliyor,

 

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmed Akif’in “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor/Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor...” mısralarıyla yücelttiği şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum.

 

Bu vesileyle, 10 Ağustos'ta ilk kez cumhurun oylarıyla seçilerek Başkomutan sıfatını kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha tebrik ediyor, şahsında ordumuzun mensuplarına ve milletimize esenlikler diliyorum.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ağustos 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu