HAK-İŞ’TEN EMEK KONULU 3. KISA FİLM YARIŞMASI

18 Eylül 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN EMEK KONULU 3. KISA FİLM YARIŞMASI

 

SON BAŞVURU TARİHİ 30 EYLÜL 2014

 

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olan HAK-İŞ'in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla başlattığı Kısa Film Yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Kısa Film Yarışması başvuruları, 30 Eylül 2014 tarihinde sona erecek. Yarışmanın bu yılki özel temasını ise “Emek” oluşturuyor.

 

Kurmaca, canlandırma ve deneysel  dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği Kısa Film Yarışması'nda, her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilecek.

 

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

 

HAK-İŞ Kısa Film Yarışması'nın teması geçtiğimiz yıl olduğu gibi “Emek” olacak.

 

Yarışmada

Birinci olan filme 10 bin TL,

İkinci olan filme 5 bin TL,

Üçüncü olan filme ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

 

Özel Ödül ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek.

 

Jüri, projeye olumlu katkılarından ötürü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi oyuncu, sanatçı ve destekçileri de ödüllendirilecek.

 

En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü dallarında ödül ve özel tasarlanan "ödül plaketi" takdim edilecek.

 

Kısa film yarışmasına başvurular, posta yoluyla  HAK-İŞ Genel Merkezine (Tunus Caddesi No 37 Kavaklıdere/Ankara)  yapılacak. Adayların, kısa filmlerini DVD formatında 7 kopya göndermeleri gerekiyor. Başvuru formları ise yarışmanın resmi web sitesi olan www.hakiskisafilm.org adresinde temin edinilebilecek.

 

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 39. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle ödüllerini alacak.

 

ARSLAN: “EMEĞİ SANATLA BULUŞTURUYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, HAK-İŞ’in el emeğiyle, beyin gücünü; zanaatla, sanatı birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına 2012 yılında yeni bir boyut kazandırdığını ve “emeğe saygı” temalı ödüllü bir kısa film yarışması düzenlediğini söyledi. Arslan, şunları kaydetti:

 

“HAK-İŞ gösterilen yoğun ilgiden ve çıkan ürünlerin niteliklerinin üst düzey olmasından cesaret alarak savunduğu ilkelerin görüntünün dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl düzenlenmesine karar verdi.

 

Kısa film yarışması ile emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmayı, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyor ve bu amaca emin adımlarla ulaşıyoruz. HAK-İŞ olarak, kısa film yarışmasının üçüncüsünü de yoğun bir katılımla ve başarıyla sonuçlandırmayı umuyoruz. Başarıyla yürüttüğümüz çalışmaları gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımayı ve fotoğraf dalında da ödül vererek çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Eylül 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu