ARSLAN: “BÜTÜN KESİMLERİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ”

08 Ekim 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “BÜTÜN KESİMLERİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto etmek bahanesiyle Türkiye sokaklarını savaş alanına çevirmeye kimsenin hakkı yoktur. Çözüm süreci devam ederken ve bazı ilerlemeler kaydedilmişken, Kobani bahanesiyle bu süreci provoke etmek isteyenlerin oyununa gelinmemeli, ülkenin huzurunu bozmaya ve kaos çıkarmaya çalışanların oyunu bozulmalıdır” dedi.

 

ARSLAN, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak; şiddete dayalı, sivil halka yönelik saldırıları kınıyor, Devleti; eylemleri barışçıl olmaktan çıkaran bu saldırılara karşı önlem almaya, başta halkı sokağa dökmeye çalışan siyasiler olmak üzere tüm kesimleri sağduyu ve aklıselime, vatandaşlarımızı da itidal içinde hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, IŞİD’in Kobani’ye saldırdığına yönelik haberler üzerine artan sokak olaylarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, hangi ülkede nerede olursa olsun teröre ve terör örgütlerine karşıyız. IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ancak IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto etmek bahanesiyle başlayan ve ardından çatışmalara varan olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü ve kaygı içerisindeyiz.

 

Kobani’ye yönelik saldırıyı protesto etmek bahanesiyle Türkiye sokaklarını savaş alanına çevirmeye kimsenin hakkı yoktur. Çözüm süreci devam ederken ve bazı ilerlemeler kaydedilmişken, Kobani bahanesiyle bu süreci provoke etmek isteyenlerin oyununa gelinmemeli, ülkenin huzurunu bozma ve kaos yaratma girişimleri boşa çıkartılmalıdır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, barışçıl eylemler ve gösterilerden yanayız. Ancak eylem adı altında silahların çekilmesine, yakmaya ve yıkmaya dayalı, toplumda korku ve kaos yaratmaya yönelik anarşist olayları eylem diye nitelemek doğru bir tanımlama olmayacaktır. Özellikle Doğu ve Güneydoğuda terör örgütlerinin şehirleri ve halkı adeta tutsak alması, güvenlik güçlerine ve halka saldırması, sindirme, baskı ve tehditleri kabul edilemez. Devlet, halkın güvenliğinin sağlanması için önlem almalı, saldırı ve tehditleri bertaraf etmelidir.

 

Provokasyonları içeren böyle bir ortam hiçbir kesime fayda ve kazanım getirmeyecektir. Hayata geçirilmeye çalışılan bu eylem tarzı savaş çığırtkanlığıdır. Oysa süreçle ilgili uluslararası kuruluşlar ve toplumla ortak akılla hareket edilmelidir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak;  sokakları savaş alanına çevirenleri kınıyor, Devleti; eylemleri barışçıl olmaktan çıkaran bu saldırılara karşı önlem almaya, başta halkı sokağa dökmeye çalışan siyasiler olmak üzere tüm kesimleri sağduyu ve aklıselime, vatandaşlarımızı da itidal içinde hareket etmeye davet ediyoruz.

 

Yaşanan olayları derinleştirmeye yönelik provokasyonlara gelinmemeli, milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya ve kaos yaratmaya çalışanların oyunları boşa çıkarılmalıdır.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Ekim 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu