“MADENCİLERİN SAĞ SALİM KURTARILMASINI BEKLİYORUZ”

28 Ekim 2014 14:00, Basın


“MADENCİLERİN SAĞ SALİM KURTARILMASINI BEKLİYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY,  Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu çok sayıda işçinin mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Madenci arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında yaşanan patlamaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu çok sayıda işçinin mahsur mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Madende mahsur kalan işçi arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz.

 

Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız bu kazalar bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır.

 

Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından çalışmaları başlatılan İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planının biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

 

HAK-İŞ olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planına ilişkin, iş sağlığı ve güvenliği konusunda “koruyucu ve önleyici kültürün” benimsenmesinden, denetim elemanlarının çalışma usul ve esaslarının gözden geçirilmesine, iş sağlığı ve güvenliği konusunun temel eğitim programlarına entegre edilmesine, sendikalaşmanın teşvikinden, MYK belgelerinin teşvik edilmesiyle İSG sürecinin güçlendirilmesine ve İSG konusunda yeni bir kurumsal yapı oluşturulmasına kadar çok sayıda önerimiz bulunmaktadır. Bu önerilerimiz de dikkate alınarak İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planının biran önce hayata geçirilmesi en büyük beklentimizdir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, göçük altındaki madenci arkadaşlarımızın biran sağ salim önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu