“NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN”

20 Mart 2015 14:00, Basın


“NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz’un barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Ortadoğu’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı’nın başta bu bölgede yaşayanlar olmak üzere, tüm milletimize, kardeş ülke halklarına ve bütün dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

 

Yaşayan en önemli geleneklerden biri olan; baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, tabiattaki değişimin yanı sıra kutlandığı tüm ülkelerde barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağrıcısı olmuştur. Türkiye artık Nevruz’u zengin kültürünün bir parçası olarak, Türki Cumhuriyetlerle ortak bir kültürle kutlama geleneğini güçlendirmiştir.

 

Birlik ve beraberliğin arttığı dayanışmanın güçlendiği, bağışlama, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin yüceldiği bu özel günlerde, gerginlik, çatışmalara ve şiddete prim verilmemesi en büyük dileğimizdir. Nevruz gibi barış ve kardeşliğin simgesi olan bir gün, kavga ve gerilim gününe dönüştürülmeden, huzur ve barış ortamında bayrama yakışır bir şekilde kutlanmalıdır. Çünkü hiçbir bayramdan ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kötü bir anlam üretilemez, üretilmemelidir. Baharın gelişini ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz da adına yakışır bir şekilde, bayram olarak kutlanmalıdır.

 

Nevruz Bayramını kutluyor, başta çalışanlar olmak üzere Nevruz’un tüm dünyaya barış, kardeşlik, huzur ve umut getirmesini, yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mart 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu