ARSLAN: “15 TEMMUZ’UN YENİ BİR VERSİYONUNU YAŞIYORUZ”

11 Ağustos 2018 18:55, Komite Etkinlikleri



ARSLAN: “15 TEMMUZ’UN YENİ BİR VERSİYONUNU YAŞIYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Ağustos 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.


Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve temsilcileri katıldı.


 “15 Temmuz’un Rövanşını Yapıyorlar”


Programda yapmış olduğu konuşmada 15 Temmuz’a vurgu yapan Mahmut Arslan, Türkiye’nin yeni bir ekonomik operasyonla karşı karşı kaldığını belirterek “15 Temmuz’u buradan yeniden unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı hatırlatmak istiyorum. Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’yi işgal girişiminin yeni bir oyunu sahneye kondu. 


“Bugün 15 Temmuz’un yeni bir versiyonunu yaşıyoruz.” diyerek konuşmasını sürdüren Arslan, “Türkiye’yi ekonomik saldırılarla çökertmek ve ekonomik bir savaşı başka bir boyuta taşımak isteyen emperyalist güçlerle yeni bir dönem başladı. Bu dönem daha sancılı ve daha zor bir dönem. Burada vatandaşlarımızın ekonomisine, gelirlerine, geleceğine yönelik bir savaş başlatıldı. Bu savaşı da bizim kazanmamız gerekiyor. Bu savaş daha kapsamlı. Bu savaş Türkiye’yi bölgesinde diz çöktürme savaşı.” diye konuştu.


“Bu Savaşı Kaybedersek, Geleceğimizi Kaybederiz.”


ABD’nin 15 Temmuz’da elde edemediği başarıyı bu kez ekonomik bir savaş olarak yeniden gündeme taşıdığını belirten Arslan, “Bu savaşı kaybedersek geleceğimizi kaybederiz. Bu savaşı tıpkı 15 Temmuz’da ki gibi kazanmamız gerekiyor. Bu savaş daha zor ve daha ağır bir imtihanı beraberinde getiriyor.” şeklinde konuştu.


Arslan’dan Önemli Tavsiyeler


Yürütülen ekonomik operasyon konusunda programa katılanlara önemli tavsiyelerde bulunan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:


 “Bu konuda sizlere önemli tavsiyelerim olacak. Arkadaşlarımızın yarınlarla ilgili büyük taahhütlere girmesini istemiyorum. Önümüzdeki süreçte ciddi kısıtlamalar meydana gelecek. Bunu yaparsak emperyalizmin oyunlarını boşa çıkarırız. 1971 yılında İsrail - Arap savaşında Suudi Arabistan, İsrail’e ambargo uygulamıştı. ABD bunun üzerine Suudi Arabistan’a büyük baskı yapmıştı. Aynı bize yaptıkları gibi. 


Kral Faysal, ABD’nin Dışişleri Bakanına tarihi bir açıklama yaptı: “Biz tarihte olduğu gibi tekrar deve sütü içer, hurma ile karnımızı doyururuz. Peki siz ne yapacaksınız?” Bu soruyu biz de ABD’ye sormamız gerekir. Gerektiğinde zorlu bir mücadeleye karşı hazır olmamız gerekiyor.” 


“Bu Papaz Meselesi Değil”


Önceki gün krizin üst noktalara çıktığını ve günden güne ekonomik olarak Türkiye’yi diz çökertme oyunlarına yenilerinin ekleneceğini sözlerine ekleyen Mahmut Arslan, “Bu siyasi bir mesele değil, parti meselesi değil, mesele bir papaz meselesi hiç değil. Mesele çok büyük. Mesele Türkiye’nin varlığını yok etmek isteyen emperyalist ve düşmanca bir tutum. İçimizdekilerin bazıları “Verin papazı kurtulalım” diyorlar. Böyle bir şey yok. Arkasından başka bir şeyler daha gelecek. Bu papaz 2 senedir cezaevinde niye şimdi gündeme geldi? Konsoloslukta görevliler tutuklandığında o içeride yatıyordu.” dedi.


“Bunlar tamamen bahane. Sadece bize yönelik değil, Rusya, Çin ve Avrupa’ya karşı benzer bir tutum devam ediyor.” hatırlatmalarında bulunan Arslan, “Bu topraklarda kendi imkanlarımızla, kendi gücümüzle yaşayacağız ya da teslim olacağız. Tarih boyunca teslimi yaşamadık. Şehit verdik, gazi verdik ama asla bu baskılara boyun eğmedik. Bugünde aynı süreci yaşıyoruz. Hep birlikte bunun farkında olmamız gerekiyor.” diye konuştu.


“Karşımızda Büyük Bir Düşman Var”


Konfederasyon olarak gerekli tüm önlemleri alacaklarını da sözlerine ekleyen Arslan, “Bundan sonrada bu hassasiyetimizi sendika olarak sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için yapılması gereken tüm tasarruf ve dışa bağımlılık tedbirlerini hep birlikte almamız gerekecek. Bunun için sorumlu davranacağız ve harcamalarımızı, yaşam tarzımızı yeniden gözden geçireceğiz. Türkiye, uzun bir süre büyük bir bolluk içerisinde ve ciddi bir refah sürecini yakaladı ama karşımızda büyük bir düşman var ve bizi bırakmıyor. Türkiye’ye yönelik yeni tehditler gündeme geldi.


Önceki gün Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın canlı yayında Yeni Ekonomik Modeli anlatırken bile döviz kurunda yükselişler olduğunun dikkat çekici olduğunu belirten Arslan, “Önceki gün Bakanımız yeni modeli anlatırken, Trump yeni bir tweet attı. ‘Çelik, demir, alüminyum ihracatına iki kat vergi getirilecek.’ diye. Türkiye’ye karşı bir operasyon yapılıyor.” açıklamalarında bulundu.


Bu mücadelede başarıya ulaşabilmek için ekonomimizi, marka değeri yüksek olan teknoloji ağırlıklı ihracat kalemlerimizi oluşturmamız gerektiğinin altını çizen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Dışa bağlı bir ekonomi ile emperyalizme karşı mücadele etmek zor. Büyük bir beşeri sermayemiz var başka bir şeyimiz yok. İşverenlerimiz, partilerimiz hasılı top yekün milletimizin en büyük dayanışma içerisinde olacağı günleri yaşıyoruz. Milletimiz bu oyunun farkında. Bunu fark etmekte yetmiyor buna karşı tedbir almamız gerekiyor. Bu konuda herkes sorumlu davranmalı. 


Eğer bu mücadele teklersek, ayağımız tökezlerse bu hainler üzerimize çullanır. Bu topraklarda bağımsız bir devlet olarak yaşamamıza asla izin vermek istemiyorlar. Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Bunları açık açık konuşmamız gerekiyor. Bu tehlikeyi fark ediyoruz. Kişisel, şahsi, siyasi hedeflerimizi ve beklentilerimizi bir kenara koyup millet olarak bunlara karşı bir tutum sergileyeceğiz. 


O yüzden sendika olarak bu duyarlılıkla hareket etmemiz ve bu hesabı boşa çıkarmamız gerekiyor. Bu anlamda da yeni bir destanı da 15 Temmuz’da yazdığımız gibi yeniden yazacağız. Geldiğimiz yeri unutmayalım.”


Amerika’nın tüm dünyada kendisine karşı çıkan, çıkar ve hesaplarına uymayan devletlere karşı ekonomik ambargo uyguladığını ve bu kez sıranın Türkiye’ye geldiğini belirten Arslan, “Yeni bir kurtuluş savaşının eşiğindeyiz. Bu savaş cephede yapılmıyor. Bu savaş ekonomik bir savaş. Burada iki taraf belli. Bir tarafta emperyalist güçler bir tarafta milletimiz var.” dedi.


“Üye sayımız 70 binlere ulaştı”


“Üye sayımız 3 binlerden 70 binlere ulaştı. Bu başarıyı daha da güçlendirmemiz gerekiyor.” diyerek konuşmasını sürdüren Mahmut Arslan üye sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu ama kadın oranının yüzde 25’lerde kalmayarak daha da yükseltilmesi için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 


“Hep Birlikte Başardık”


Taşeron konusunda büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ve elde edilen başarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olduğunu anlatan Arslan, “Kadro alma başarısını hep birlikte mücadele ederek başardık. Yeni yapmamız gereken işler de var. O büyük fotoğrafı lütfen hiçbirimiz ihmal etme yelim, unutmayalım. Kamuda işe girmenin ne zor olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde yapılan en büyük reformdur. Bunun farkında ve şuurunda olalım.” dedi.


Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Hamide Yüsra Erilli Kurumlu yürütmekte olduğu görevini Derya Onat’a devretti. Arslan, “Yüsra Hanım ile 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bir gün olsun gelip ‘Ben yoruldum, bu işi yapmak istemiyorum.’ demedi. Kendisine bu göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ağustos 2018 18:55, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu