ARSLAN, ÖZ İPLİK-İŞ PROJE KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

17 Ocak 2019 17:05, Komite Etkinlikleri


ARSLAN, ÖZ İPLİK-İŞ PROJE KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ocak 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz İplik-İş Sendikası tarafından yürütülen “Sendikalarda İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması” Projesinin kapanış toplantısına katıldı.

Kapanış toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Industriall Küresel Sendika Temsilcisi Christina Hajagos-Clausen, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Öz İplik-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Bolu İl Başkanı Hacer Çınar ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Öz İplik-İş Sendikamız tarafından yürütülen ‘Sendikalarda İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması Projesi’ kapsamında 6 ilde gerçekleştirilen çok verimli ve başarılı çalışmalarda bulunan sendikamızı tebrik ediyorum. Sendikamızın bu projesinin çıktılarının sadece sendikayla sınırlı olmadığını ve bütün emekçi kadınları doğrudan ilgilendirdiğini düşünüyorum” dedi.

“Sorunlarımızı Kadın-Erkek Birlikte Çözmeliyiz”

Projenin HAK-İŞ’e bağlı diğer sendikalar için esin kaynağı olması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Kadın emekçilerin hem iş hem de aile yaşamında karşılaştığı zorlukların sadece kadınlarla değil erkeklerle birlikte çözülebileceğine ilişkin çok güzel bir uygulamanın örneğini bugün bu projenin kapanış toplantısında bir kez daha görmüş olduk. HAK-İŞ olarak 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz 8 Mart etkinliğimize kadınların yanı sıra erkekleri de dahil etmiştik. Salona gelen ve dışarıda kalan 22 bin arkadaşımızın önemli bir bölümünü erkekler oluşturuyordu. Kadınlar gününde erkekler de var diye eleştiri almıştık. Halbuki biz bütün sorunları kadın-erkek olarak birlikte çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sorunlarımızı sadece kadınlarla çözemeyeceğimizin, farkındayız. Varsa eğer sorunları birlikte çözmemiz gerekiyor” dedi.

“Proje Diğer Sendikalara Esin Kaynağı Olmalı"

“Sendikalarda İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması” projesi gibi farklı ve özgün projelere duyulan ihtiyacı  vurgulayan Arslan, “Bu projenin en önemli yanı sürdürülebilir olmasıdır. Bunu sadece tekstil iş kolundaki üyelerimize özel gerçekleştirmemek gerekiyor. Konfederasyonumuza bağlı diğer iş kollarında faaliyet gösteren sendikalarımızın da bu projeden esinlenerek özgün ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Projenin sonucunda fiili olarak sürdürülebilirliği ve ortaya çıkan değişim konusundaki çıktıları değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü bu projeleri hayata geçirmek için sendikalara yani bizlere ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“Yeni Çözümler Bulmak Zorundayız”

Klasik sendikacılık yaklaşımıyla 21. Yüzyılı anlamanın ve sorunları çözmenin mümkün olmadığını söyleyen Arslan, “Sorunlara yeni çözümlere bulmak zorundayız. HAK-İŞ olarak yeni bir sendikal yaklaşım oluşturmamız gerekiyor. Çatışma yerine barışı, kavga yerine uzlaşıyı, birbirini rakip olarak değil iş ortağı gören yeni bir sendikal anlayışı oluşturmamız gerekiyor. Öz İplik-İş Sendikamız bu anlayışın öncülüğünü yapan sendikalarımızdan birisidir. Çünkü Öz İplik-İş Sendikamız yeni bir sendikal dili ve kültür anlayışını kendine özgü yaklaşımıyla yeni bir yol açmayı hedefleyen sendikamızdır” dedi.

HAK-İŞ’in kadın erkek eşitliği konusunda “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik” anlayışını benimsediğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak kadın-erkek eşitliği konusunda kendi kültürel değerlerimizden ve medeniyetimizden sapmadan, çağdaş sorunlara çözüm olabilecek özgün projeler geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in kuruluş ilkelerinden ve varoluş değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Arslan, “HAK-İŞ Uluslararası sendikal hareket alanında da yürüyüşünü onurlu ve kararlı bir şekilde sürdürüyor. 4. ITUC Dünya kongresinde HAK-İŞ, ITUC Başkan Yardımcılığı görevi ile ödüllendirilmiştir. Bu HAK-İŞ’in kararlı ve samimi mücadelesi sonucunda elde ettiği çalışmaların önemli bir sonucudur” dedi.

“Karşılıklı Sosyal Diyaloğa İhtiyacımız Var”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, proje sendikacılığında öncü ve örnek çalışmalar yaptıklarını belirterek, “İş ve aile yaşamının uyumlaştırılması projesini yürütürken, iş ve aile yaşamının birbiriyle uyumlu bir şekilde sürdürülmesinin önemini bir kez daha anladık. Bu konuda taraflar arasında karşılıklı sosyal diyaloğa ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Projelerimiz Ulusal Düzeyde Yasal Değişikliklere Zemin Hazırlıyor”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikasının İş ve Aile yaşamının uyumu konusunda proje geliştiren, kadın ve erkeklere birlikte eğitim veren ilk ve tek sendika olduğunu dile getirerek, “Kadın istihdamının anahtarı olan tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışan kadınlar için ve tüm çalışan kadınlar için farklı projelere imza atacağız. Biz durmadan çalışan, büyüyen, birbirini koruyan, haklarını ve menfaatlerini savunan büyük bir aileyiz" dedi.

Kapanış toplantısı kapsamında “İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması Politikaları” paneli gerçekleştirildi. Panelde HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin panelist olarak yer aldı.

Panelde konuşan Zengin, HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak yapmış oldukları çalışmaları, projeleri ve kadınların çalışma hayatında yer alması için gerçekleştirilen anket ve araştırma çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ocak 2019 17:05, Komite Etkinlikleri


© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu