METİP PROJESİ ORDU SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

13 Ağustos 2021 15:52, Uzmanlar


METİP PROJESİ ORDU SAHA ZİYARETİNE KATILDIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğinde yürütülen Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması Projesinin Açılış Etkinliği kapsamında düzenlenen saha ziyareti 12 Ağustos 2021 tarihinde Ordu'da gerçekleştirildi.

ÇSGB ve ILO yetkililerinin yanı sıra kamu kurum kuruluşları, işçi konfederasyonları ve STK temsilcilerinin yer aldığı saha ziyaretine HAK-İŞ Konfederasyonumuzu temsilen uzmanlarımız Elif Yıldırım ve Mustafa Sema Sürücü katıldı.

Heyet, Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi'nde mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu alana ziyaret gerçekleştirerek, METİP alanında eğitim gören çocukların sınıflarını dolaşarak yetkililerden bilgi aldı.

Saha ziyaretinin ardından proje ortakları ve ilgili paydaş kurum temsilcileri ile projeye dair değerlendirme yaptı. Söz konusu görüş ve değerlendirme toplantısına katılan uzmanlarımız HAK-İŞ Konfederasyonu’nun çocuk işçiliğine verdiği önemi ve çalışmaları katılımcılara aktardı. Ayrıca, Konfederasyonumuzun çocuk işçiliğinin önlenmesine ilişkin çalışmalara ve projelere katkı sunmaya her daim hazır olduklarını ileterek, Çalışma Bakanlığı’na, ILO’ya ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Proje kapsamında, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman başta olmak üzere ülkemizin 16 ilinde yürütülen proje kapsamında mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte hareket eden ve tarım işlerinde çalışan ve çalışma riski altında olan 12 bin çocuğa ulaşılması hedeflenmektedir. Söz konusu proje ile yerinde eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetlerinin sağlanması, eğitim ve kırtasiye malzemeleri, hijyen kitleri, kıyafet ve gıda desteği verilmesi, yerleşim alanlarındaki mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, aile bireylerinin yaşam ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitim programlarına yönlendirilmesi hedeflenmektedir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ağustos 2021 15:52, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu