ÖDÜLLÜ YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

11 Aralık 2021 15:32, Komite Etkinlikleri


ÖDÜLLÜ YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

HAK-İŞ Konfederasyonumuz Kültür ve Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla “Emeğe Saygı” temasıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 10. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödül alan yönetmenler HAK-İŞ’te bir araya geldi. Yarışmamızda ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda ödül alan filmlerle sendikacı gözünden kategorisinde ödül alan filmlerin gösterimleri yapıldı, filmlerin yönetmenleri ile söyleşi gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşi programı, 11 Aralık 2021 tarihinde Genel Sekreterimiz Eda Güner, Kültür Sanat Komite Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı, Sendikalarımızın Kültür Sanat Komite Başkan ve temsilcileri ile uzmanlarımız ve ödül alan filmlerin yönetmenlerinin katılımıyla HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi. 

Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ 10 Uluslararası Kısa Film Yarışmasının başarılı bir şekilde sonuçlanması dolayısıyla Kültür Sanat Komitemize teşekkür ederek, ödül alan yönetmenleri HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

HAK-İŞ Kültür Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı ise HAK-İŞ 10. Uluslararası Kısa Film Yarışmamızda ödül alan yönetmenleri bir kez daha tebrik ederek, “Emeğin yanında saf tutuğunuz, kadrajınızı emeğe çevirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da emek temalı filmlerin sayısının daha da artmasını diliyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Yazar ve Yönetmen Alper Akdeniz’in moderatörlüğünde film gösterimi ve söyleşiler gerçekleştirildi. Türkiye’den “1 Liralık Emek” filmiyle Birinci En İyi Film Ödülünü alan Muhammed Bozbey, “Başka Vatanımız Yok” Filmiyle Üçüncü En İyi Film Ödülünü alan Bayram Küçük, “Derviş” Filmi Dördüncü En İyi Film Ödülünü alan Ferdi Şah, “Çatlak” Filmiyle Beşinci En İyi Film Ödülünü alan Mahmut Taş, “Deniz Kızını Aramak” Filmiyle Altıncı En İyi Film Ödülünü alan Sıla Türkü Koyun, “Çare” Filmiyle Yedinci En İyi Film Ödülünü alan Tuğçe Sarı, “Kayıp Cevher Abdurrahim” Filmiyle Onuncu En İyi Film Ödülünü Pınar Yıldırım Karaman, “Beşik” filmiyle Necati Çelik Özel Ödülünü alan Yavuz Altınışık ile Sendikacı gözünden kategorisinde ödül “Kara Elmas” filmi ile Nihat Ayaz ve “Umudun Peşinde” Filmiyle Recep Dere ile filmleri izlendikten sonra kısa söyleşiler gerçekleştirildi. 

Uluslararası Alanda Kırgızistan’dan Birinci En İyi Film Ödülünü alan “Dream (Rüya) Filmi de izlenerek, yönetmeni Chingiz Samudin ile bir söyleşi yapıldı. 

Söyleşi ve film gösterimi programı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


11 Aralık 2021 15:32, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu