ILO, “KADINLAR İÇİN DAHA ÇOK VE DAHA İYİ İŞLER” PROJESİ DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK

03 Ocak 2023 15:28, Komite Etkinlikleri


ILO, “KADINLAR İÇİN DAHA ÇOK VE DAHA İYİ İŞLER” PROJESİ DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi’nin “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha iyi İşler” Programı kapsamında 2022 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunmak ve çalışmaların izlenmesini sağlamak amacıyla Program Danışma Komitesi üçüncü toplantısı 14 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Konfederasyonumuzu temsilen Danışma Komitesi üyesi olarak Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin katılım sağladı.

Danışma Komitesi Toplantısı’nda, katılımcılar, ILO 190 Sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Sözleşmesi ışığında çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesi; ILO 189 sayılı Ev İşçileri İçin İnsana Yakışır İşler Sözleşmesi ışığında ev işçileri için insana yakışır işler ve erken çocukluk bakımı ve eğitimi hizmetlerinin yaygınlaştırılması konusunda yapılan çalışmaların devam ederek detaylandırılmasının iyi olacağına vurgu yaptı. Katılımcılar bu bağlamda çalışma yaşamında şiddet ve tacize ilişkin veri setinin oluşturulmasının, çalışma yaşamında şiddet ve tacize ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla üniversitelerle işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda söz alan Zengin; konfederasyonumuzun kadın çalışmalarından ve C190 Sözleşmesinin çalışma hayatına uyarlanmasından bilgi verdi ve kadınlar için daha iyi iler projesi kapsamında Türkiye’deki vergi ve SGK sisteminin kadın ve aile açısından incelenerek rapor hazırlanmasını ve geliştirilmesi için çalışma yapılmasını önerdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Ocak 2023 15:28, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu