ITUC/2023 KÜRESEL SENDİKALARLA ÜST DÜZEY TOPLANTILARINA KATILDIK

24 Mart 2023 10:30, Uzmanlar


ITUC/2023 KÜRESEL SENDİKALARLA ÜST DÜZEY TOPLANTILARINA KATILDIK

“ITUC/2023 Küresel Sendikalarla Üst Düzey Toplantılar: Dünya Bankası ve IMF” konu başlıklı konferans, 27 Şubat – 1 Mart 2023 tarihinde Washington’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hamide Yüsra Erilli Kurumlu katıldı.

Toplantının ilk oturumunda Türkiye’deki deprem, Ukrayna-Rusya Savaşı ve güncel konular ele alındı. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yüsra Erilli Kurumlu; Türkiye’de yaşanan ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremin fay hattı boyunca en az 10 ilde ve komşu ülke Suriye’de de yıkıma yol açtığını söyledi. Kurumlu, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve yıkıma neden olan depremin ardından uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm ilan edildiğini ve dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ve yardım ekiplerinin intikal ettiğini söyledi. 

Toplantıya, Dünya Bankası Başkanı David Malpass, IMF Direktörü Kristalina Georgieva, ITUC Genel Sekreter Yardımcısı Owen Tudor, ETUC Genel Sekreteri Esther Lynch, ITUC Afrika Genel Sekreter Yardımcısı Eric Manzi,  ITUC ve ETUC’dan temsilciler, uzmanlar, bazı ülkelerden sendika başkan ve temsilcileri ile Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Dış İlişkiler Uzmanı Yüsra Erilli Kurumlu katıldı. 

HAK-İŞ’i temsilen toplantıya katılan Kurumlu, Dünya Bankası Başkanı David Malpass’a konuşmasının ardından bir soru yöneltti. Kurumlu, yeşil ekonomi ve enerji geçişi ile birlikte ortaya çıkacak yeni işlerin eski işlerden dezavantajlı olup olmayacağı yönünde yönelttiği soruya Malpass, “Yeşil ekonomi derken bunun kolay olmadığını, tüm alanlarda yeni teknolojilerin geliştirilmesi için yüksek yatırım maliyetlerine ihtiyaç olduğunu görüyoruz ama şunu da anlamamız gerekir ki, doğaya karşı gelmeye zamanımızın kalmadığını görmekteyiz. Değişim kaçınılmaz; gecikmek ise bir seçenek değil” dedi.

Toplantıda gerçekleştirilen oturumlarda, “İşçiler ve Küresel Borç Krizi”, “İnsana Yakışır İşe Cinsiyet Eşitinde Erişim”, “Toplumsal Cinsiyeti Yaygınlaştırmada IMF Stratejisi”, “Belirsiz Zamanlar İçin Ekonomi Politikası: Kapsayıcı Bir Toparlanma İçin Yatırım ve Yenilik”, “Eşitlikçi Bir Toplum İçin Küresel Sosyal Koruma İnsan ve Onuruna Yakışır İş”, “2023'te İşgücü Piyasası Politikası” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. 

Toplantının kapanışında ise Dünya Bankası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemek organizasyonunda Dünya Bankası Yönetim Direktörleri ile bir araya gelinerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mart 2023 10:30, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu