ÖDÜL ALAN YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

02 Aralık 2023 14:45, Komite Etkinlikleri


ÖDÜL ALAN YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

HAK-İŞ Kültür ve Sanat Komitesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla “Emeğe Saygı” temasıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 12. Uluslararası Kısa Film Yarışması başarı ile tamamlandı. Yarışmanın ikinci günü HAK-İŞ Genel Merkezimizde düzenlenen etkinlikte, ödül alan yönetmenlerin film gösterimi ve söyleşi programı gerçekleştirildi.

Programda, ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda ödül alan filmlerle, Sendikacı Gözünden kategorisinde ödül alan filmlerin gösterimleri yapıldı, filmlerin yönetmenleri ile söyleşi gerçekleştirildi. 

HAK-İŞ Kültür Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ 12. Uluslararası Kısa Film Yarışmamızda ödül alan yönetmenleri bir kez daha tebrik ederek, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın sizlere selam ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. Bugün kendileri yoğun programlarından dolayı bizlerle olamadılar ama sizlere ve etkinliğimize katılan herkese selamlarını gönderdiler. HAK-İŞ 12. Uluslararası Kısa Film Yarışmamızı, uzun bir emek ve çabanın ürünü olarak başarıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yarışmamız, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Etkinliğimizin ikinci gününde sizlerle yeniden bir araya gelmekten, ödül alan filmlerimizi izleme ve söyleşi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yazar ve Yönetmen Alper Akdeniz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşi etkinliğimizde; 

Ulusal kategoride En İyi Film Birincilik ödülünü alan Hüseyin Urçuk’un “Dikiş Makinesi”, En İyi Film İkincilik Ödülü’nü alan Mustafa Berk Tanrıkulu’nun “Suyun İzi”, En İyi Film Üçüncülük Ödülü alan Çiğdem Emlik’in “Kadın Her Yerde”, En İyi Film Dördüncülük Ödülü alan Emir Alkılıç’ın “Öğretmenim”, En İyi Film Beşincilik Ödülünü alan Alparslan Akdemir’in “Döngü”, En İyi Film Altıncılık Ödülünü alan Yavuz Özer’in “Ercan&Aysun”, En İyi Film Yedincilik Ödülünü alan Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem”, En İyi Film Sekizincilik Ödülünü alan Zeynep İncetekin’in “Kurşun Kalem”, En İyi Film Dokuzunculuk Ödülünü alan Semih Beceren’in “Ateşin Çocukları Parlak Miras”, En İyi Film Onunculuk Ödülünü alan Serdar Aslan ve Mustafa Akıncı’nın “Yol Yok” ve Necati Çelik Özel Ödülü’nü alan Şevval Bozacı’nın “Gördünüz mü?“, Sendikacı Gözünden kategorisinde, Nihat Ayaz’ın “Süt” ve Bilal Altunbaş’ın “Kurye”, Uluslararası kategoride ise Birinci En İyi Film Ödülünü alan “Yermuk’un Şiiri”, En İyi Film İkincilik Ödülü’nü alan “Pant”, En İyi Film Üçüncülük Ödülünü alan “Karanlıkta Uçmak”, En İyi Film Dördüncülük Ödülü alan “Çarşaflar”, En İyi Film Beşincilik Ödülü alan “Chweuerle Rastgele Bir Kronolojinin Parçaları 8. Parça”, En İyi Film Altıncılık Ödülü alan “Umutlu”, En İyi Film Yedincilik Ödülü alan “Hemşireliği Özümseme”, En İyi Film Sekizincilik Ödülü alan “Wajba”, En İyi Film Dokuzunculuk  Ödülü alan “Günbatımı”, En İyi Film Onunculuk Ödülü alan “1996/1996”, Uluslararası kategoride Necati Çelik Özel Ödülü’nü alan “Wayan” filmleri izlenerek, programa katılan yönetmenlerle söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi ve film gösterimi programı, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

02 Aralık 2023 14:45, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu