“KADINLAR İÇİN DAHA ÇOK VE DAHA İYİ İŞLER” DÖRDÜNCÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

21 Aralık 2023 16:21, Komite Etkinlikleri


“KADINLAR İÇİN DAHA ÇOK VE DAHA İYİ İŞLER” DÖRDÜNCÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

ILO Türkiye Ofisi kamu kurum ve kuruluşları, işçi ve işveren örgütleri, özel sektör ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde 2019-2024 yıllarını kapsayan “Kadınlar İçin Daha Çok Ve Daha İyi İşler II” Programını yürütmektedir.

Söz konusu programın Danışma Kurulunda yer alan Konfederasyonumuzu temsilen dördüncü toplantıya 19.12.2023 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları Yağmur Açıkalın ve Hatice Ayhan katılım sağlamıştır.

ILO Türkiye Direktörü Yasser Hassan, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Suat Dede, işçi ve işveren konfederasyonları, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı toplantıda cinsiyet temelli ücret eşitsizliği, iş yerlerinde cinsiyete dayalı şiddet, iş-yaşam dengesinin uyumlaştırılması ve kadın liderliği konularında görüş ve öneriler paylaşıldı.

Türkiye’de insana yakışır koşullar içerisinde çalışan kadın sayısının artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetler hakkında detaylı bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

İşçi ve İşveren Konfederasyonlarından temsilcilerin konuşma yaptığı toplantıda Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Yağmur Açıkalın, Konfederasyonumuzun kadın konusundaki önemli çalışmaları ile çalışma hayatında şiddet ve tacizin önlenmesi konularında faaliyetlerimize ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Aralık 2023 16:21, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu