ARSLAN, KAHRAMANMARAŞ’TA TİS İMZALADI

12 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, KAHRAMANMARAŞ’TA TİS İMZALADI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında 11 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi (TİS) imza törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımızın yanı sıra, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, Belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri, Büyükşehirde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

 

Arslan: “Kahramanmaraş’ta Uzun Dönemdir Yetkiliyiz”

 

Toplu sözleşme töreninde konuşan Genel Başkanımız Arslan, 1983 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta sendikal faaliyet içerisinde bulunduklarını ifade ederek, o tarihten beri Kahramanmaraş Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını ifade etti.

Arslan, “Bu yıl da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’le sözleşme imzalayacağız. Burada bulunmaktan ve 30 yıldan beri Belediye ile sözleşme imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu arada taşeron kardeşlerimiz için de kanun çıktı. Sayın Fatih Başkan’a onların da sendikalaşması adına çalışmalar yapmasına müsaade ettiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş’ta hiçbir zaman rahatsızlık verici bir sendika olmadık. Bundan dolayı da bu kadar zamandır yetkili sendikayız” dedi.

 

Yeni Türkiye'nin İnşasında Hepimize Büyük Sorumluluklar Düşüyor”

 

İstikrar ve Türkiye'nin geleceği için herkesi 7 Haziran'da sandığa gitmeye davet eden Arslan, Türkiye'nin yolundan alıkonulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye'nin hedeflerinden vazgeçmemesi gerekiyor. O yüzden Yeni Türkiye'nin inşasında hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu ülkenin bütün yurttaşlarına inanıyorum. Hangi dönem olursa olsun bu milletin evlatları sandığa gittiği zaman sağduyusunu, basiretini ve anlayışını ortaya koyuyor. Sandığın sonuçlarına da herkesin saygı göstermesi gerekiyor" dedi.

 

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin olarak da Arslan, şunları kaydetti:

 

“Dünden beri takip ediyorum. Bir dönemin kudretli generali, iki dudağının arasında her türlü yetkiyi kullanabilen Kenan Evren ile ilgili 'Allah rahmet eylesin' diyeni pek duymadık. Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip etsin. Bazen böyle dünyaya hükmetmiş ya da kendisini öyle zannedenlerin sonlarının nasıl bir hüsran olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu bir ibretlik durumdur. Ne yazık ki 12 Eylül'ün bize kaybettirdiği gençler, kaybettirdiği imkânlar, kaybettiğimiz beşeri sermayemiz, kaybettiğimiz ufuklarımız, geleceğimizi geri getirmedi. Çok şey kaybettik. Hala demokrasimizin eksikleri var. Hala yapılması ve atılması gereken adımlar var. Türkiye'nin istikrarının, Türkiye'nin yeni Türkiye olabilmesi için istikrarının ne kadar önemli olduğunu bu olaylarda da görüyoruz”

 

Evren'in cenazesinin TBMM'ye bile getirilemediğini ifade eden Arslan, buradan herkesin çıkarması gereken dersler olduğunu, o yüzden Türkiye'nin demokrasisine, geleceğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

Erkoç: “Kurumların İçerisindeki Farkımız Bu Şehre 24 Saat Hizmet Vermektir”

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla bütün şehir olduğuna işaret ederek, “Biz bir bütünüz. Hep beraber kutsal bir görevi yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz şehirler canlı mikroorganizmalar gibidir. Bizim de kurumların içerisindeki farkımız 24 saat bu şehre hizmet vermektir. Bu hizmeti de siz mesai arkadaşlarımızın gayret ve azimleri ile yerine getirmekteyiz. Sizler daha iyi ücretleri hak ediyorsunuz ama bizler de imkanlarımız dahilinde en iyisini vermeye gayret ediyoruz. Sizlerin çalışma ve gayretlerinizin karşılığı hiçbir zaman ödenemez. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bugün ülkemizin huzurunun sağlanmasında HAK-İŞ Konfederasyonu sürekli haktan ve hukuktan yana tavır sergilemiştir. Bundan dolayı da bu Hak-İş’le çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Sözleşmemizin belediyemize, işçi kardeşlerimize şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İmzalardan sonra Genel Başkanımız Arslan, Belediye Başkanı Erkoç’a bir plaket verdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu