SUDAN’LI SENDİKACILAR TÜRKİYE’DE

18 Mayıs 2015 14:00, Haberler


SUDAN’LI SENDİKACILAR TÜRKİYE’DE

 

HAK-İŞ ile Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) arasındaki ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde Sudan’dan bir grup sendikacı eğitim için Türkiye’ye geldi.

HAK-İŞ’in misafiri olarak ülkemizde bulunan Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) heyeti, 18 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen eğitim programında biraraya geldi. Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve SWTUF Genel Başkan Yardımcısı Omer Ahmed Mohamed Ahmed başkanlığındaki Sudanlı sendikacı heyeti katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi. Arslan, Sudanlı sendikacılara HAK-İŞ ve Türkiye’deki endüstri ilişkiler sistemi hakkında bilgi verdi.

SWTUF Genel Başkan Yardımcısı, Omer Ahmed Mohamed Ahmed de SWTUF olarak, HAK-İŞ’in çalışma hayatındaki yerini bildiklerini ve HAK-İŞ’in tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuşmasının ardından SWTUF heyet başkanına, Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Melike Özmen de kadın temsilcisine hediye takdim etti.

Eğitim programı kapsamında, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı “Türkiye’de Endüstriyel İlişkiler”; “Sendikal Hareket: Hedefler, Strateji”, “Sendikal İletişim, Kadın ve Sendikal Komiteler” konularında HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Basın Danışmanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yrd. Melike Özmen, Gençlik Komitesi faaliyetleri hakkında Hafize Düden, Toplu İş Hukuku, Sözleşme ve Müzakere Teknikleri ve İşyeri Uygulama Deneyimleri” konularında Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Hukuku Müşaviri Av. Buğrahan Bilgin sunum yaptılar.


Heyet HAK-İŞ’i Ziyaret Etti

 

Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) heyeti eğitim programının ardından HAK-İŞ Genel Merkezini ziyaret etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yoğun bir eğitim programının ardından Sudan heyetini HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu