İSG PROJEMİZİN MÜFREDAT HAZIRLAMA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi Müfredat Hazırlama Çalıştayı, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapıldı.
HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi’nin “Müfredat Hazırlama Çalıştayı” 18-19 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Proje ekibi, proje paydaş kurumu ÇASGEM temsilcileri, akademisyenler, eğitmenler ve İSG Uzmanları katılımıyla gerçekleştirilen “Müfredat Hazırlama Çalıştayı”nın açılışında bir konuşma yapan HAK-İŞ Projeler Koordinatörü Şahin Serim ve ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün, “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi” hakkında ve “Müfredat Hazırlama Çalıştayı”nın gündemine dair bilgi verdi.
Taslak müfredatın içeriğine dair kapsamlı bir sunum yapan ÇASGEM Uzmanı Şeyhmus Ektirici, standartlara ve yeterliliklere dayalı bir iş sağlığı güvenliği eğitiminin hangi konu başlıklarını içermesi gerektiği üzerinde durdu.
Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi’nin uygulanacağı illerden (İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Antalya, Hatay, Karabük, Karaman, Kayseri) teknik ve endüstri meslek lisesi müdürleri ve öğretmenlerinin katkı verdiği toplantının ilk günü çalışmaları, proje eğitim programına ve müfredata son halinin verilmesi ve eğitim notlarının hazırlanması için görev dağılımı yapılmasıyla tamamlandı.
Çalıştay, proje kapsamındaki 10 il için eğitim takvimi ve eğitim yerlerinin belirlenmesi ile tamamlandı.
HAK-İŞ İl Temsilcilerine ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı 5 sektörde (Metal, Orman, Genel Hizmetler, Gıda, Tekstil) ve 10 ilde (İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Antalya, Hatay, Karabük, Karaman, Kayseri) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinden seçilecek 100 işyeri temsilcisi veya Baş temsilci ve 1025 çalışana olmak üzere toplam 1125 kişiye ÇASGEM ortaklığıyla, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulan Ulusal Yeterliliklere dayalı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilecek. Böylelikle, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda interaktif uygulamalarla İSG ve çalışma ortamlarının risklerine ilişkin bilinç düzeyinin artırılması ve iş kazalarının azaltılması hedefleniyor.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu