ETUC PROJESİ AVRUPA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

01 Haziran 2015 14:00, Haberler


ETUC PROJESİ AVRUPA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) tarafından koordine edilen “Genç İşçiler Odağında Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki Sendikal Örgütler Arasında Sosyal Diyalog” Projesi Kapsamında; 27-30 Nisan 2015 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen eğitimin devamı 26-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Almanya Berlin'de yapıldı.

 

Söz konusu eğitime Türkiye'den HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK konfederasyonlarından temsilciler ve Avrupa'dan Polonya, Fransa, İspanya ve Danimarka İşçi Sendikaları konfederasyonlarından Temsilciler Katıldı. Konfederasyonumuzdan Berlin eğitimine 9 kişi katıldı.

 

Almanya-Berlin eğitimine HAK-İŞ Konfederasyonu Projeler Koordinatörü ve Projenin Eğitim Formatörü Şahin Serim’in yanı sıra HAK-İŞ Konfederasyonu Uzmanı ve Projenin İdari Asistanı Rıdvan Günay, HAK-İŞ Konfederasyonu Uzman Yardımcısı Fatma Yavuz, Hizmet-İş Sendikası Gençlik Komitesi Başkanı ve Teşkilatlanma Uzman Yardımcısı Hafize Düden, Hizmet-İş Sendikası Teşkilatlanma Uzmanı Yusuf Tezcan, Öz-Büro İş Sendikası Aydın İl Temsilcisi Yusuf Pelit, Öz-Ağaç İş Sendikası Üyesi Gökhan Çam, Öz-Gıda İş Sendikası Üyesi Kübra Karakoca, Öz-Finans İş Sendikası Üyesi Suna Benzer katıldı.

 

4 Gün Süren Eğitimin 1.Gününde, Yücel Top (Koordinatör), Andreas Botsch (DGB, Başkan Danışmanı), Ulusal Alman Gençlik Konseyi Temsilcisi toplantının tanışma ve açılış konuşmalarını yaptılar.

Sunumlar; Hak-İş Konfederasyonu Projeler Koordinatörü ve Projenin Eğitim Formatörü Sayın Şahin Serim, Onur Bakır (Eğitimci, Disk), Stephanie Holtz (Ig-Metall Aktivisti ve ETUC Gençlik Komitesi Bürosu Üyesi), Salvatore Marra (Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Gençlik Komitesi Başkanı), Ignacio Doreste, ETUC – Gençlik Koordinatörü Tarafından , “Ankara Semineri: Neler Yaptık?”, “Almanya’da İşgücü Piyasası’nda Gençlik”, ''Federasyonlar ve Genç İşçiler: Ig-Metall Örneği'', “ETUC-Gençlik Komitesi: Avrupa’da Genç İşçilerin Sesi'', “Ulusal Düzeyde Gençlik Komiteleri Kurmak/Güçlendirmek İçin İçsel Strateji Tasarlamak” başlıklar altında gerçekleştirildi.

Ayrıca her sunum sonrasında genç işçilere, “Almanya’da Genç İstihdamı: Sorular ve Yanıtlar”, “IG-Metall Gençlik Komitesi: Nasıl İlham Alırız?, “Ulusal Düzeyde Gençlik Komiteleri Kurmak/Güçlendirmek İçin İçsel Strateji Tasarlamak” soruları yöneltilerek atölye çalışmaları yapıldı.

 

Konfederasyonumuzu temsilen toplantılara katılan Fatma Yavuz, Hafize Düden, Yusuf Tezcan ve Kübra Karakoca genç işçilerin taleplerine yönelik konuşmalar yaptılar ve görüşlerini paylaştılar.

Ayrıca DGB Genel Merkezi ziyaret edilerek Andre Schoenewolf, (DGB Gençlik Üyesi) ile görüşme gerçekleştirildi.

 

Toplantının son günü katılımcılara söz verilerek tüm çalışmaların değerlendirilmesi, Ankara semineri ve Berlin çalışma ziyareti hakkında görüşleri alındı.

Toplantı bitiminde konfederasyonumuzu temsilen katılım sağlayan temsilcilere katılım sertifikaları takdim edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu