HAK-İŞ VE MAKEDONYA CCM İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

12 Eylül 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ VE MAKEDONYA CCM İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Makedonya Sendikalar Federasyonu (CCM) Genel Başkanı Zivko Mitrevski ile görüştü. Arslan, HAK-İŞ ve Makedonya Sendikalar Federasyonu (CCM) ile ikili işbirliğini içeren protokol imzaladı. Protokol, Genel Başkanımız Arslan ile Makedonya Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Zivko Mitrevski arasında 11 Eylül 2015 tarihinde imzalandı.

Hizmet-İş Sendikası’nın 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Makedonya'da bulunan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Makedonya Sendikalar Federasyonu (CCM) Genel Başkanı Zivko Mitrevski’yi ziyaret etti.

Arslan, Türkiye ile Makedonya arasında ortak bir tarih bulunduğunu belirterek, “Türkiye ve Makedonya arasındaki iyi ilişkileri bizler sendikalar olarak geliştirmeli ve daha öteye taşımalıyız” dedi. Arslan, CCM ile HAK-İŞ arasında bir işbirliği anlaşması imzalanmasını önererek, başkan Mitrevski’yi HAK-İŞ’in Eylül ayında yapılacak olan genel kuruluna davet etti.


Makedonya Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Zivko Mitrevski de Türkiye Makedonya’nın ekonomik gelişimine katkı vermektedir. Bu gelişimin sendikalar arası ilişkilerde de sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz aile gibiyiz. Beraber çalışmalıyız, çalışma hayatının sorunlara ortak çözümler geliştirmeliyiz, birlik ve kardeşliği ilerletmeliyiz” şeklinde konuştu.


Makedonya Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Zivko Mitrevski de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, HAK-İŞ’in tecrübe ve çalışmalarından yararlanmak istediklerini söyledi.


CCM’nin Makedonya’nın en büyük emek konfederasyonu olduğunu kaydeden Mitrevski, CCM başarılı bir geçmişe sahiptir, bu başarımızı ilelebet devam ettirmek istiyoruz” dedi.


İşbirliği Protokolü İmzalandı


Karşılıklı görüşmeler sonucunda HAK-İŞ ve CCM arasında ikili işbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokolün her iki emek konfederasyonu ile Türkiye ve Makedonya emekçileri için hayırlı olmasını temenni eden Genel Başkanımız Arslan, “Altına imza attığımız maddelerle ilgili ciddi çalışmalar yaparak faydalı sonuçlara ulaşacağız” dedi.

İki büyük emek örgütünün dünyadaki sorunları yakından takip edip çözümler üreteceğini belirten Arslan, HAK-İŞ ile CCM arasında imzaların atılmasını iki büyük emek konfederasyonu açısından tarihi bir gün olarak değerlendirdi.


Emek örgütleri arasında eskiye nazaran daha sıkı işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Arslan, “Bir; dünyanın neresinde olursa olsun, emekçilerin sorunları her geçen gün ağırlaşmaktadır. İki; HAK-İŞ ile CCM, ETUC ve ITUC’da beraberdir. Üç; Türkiye ile Makedonya arasında 500 yıllık ortak tarihimiz vardır. Sadece bu üç nokta bile işbirliği yapmamız için yeterlidir. Bu protokolün iki devlet, iki halk ve iki konfederasyon arasında daha hayırlı ilişkilere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyarette Genel Başkanımız Arslan, Genel Başkan Zivko Mitrevski’ye üzerinde HAK-İŞ logosu bulunan bir vazo, hediye etti. Mitrevski de Arslan’a Makedonya hatırası bir masa saati hediye etti.


Makedonya Bağımsız ve Özerk Sendikalar Birliği'ni Ziyaret


Arslan, Makedonya Bağımsız ve Özerk Sendikalar Birliği’ni (UNASM) ziyaret etti. Arslan, ziyarette Makedonya Bağımsız ve Özerk Sendikalar Birliği Genel Başkanı Slobodan Antovski ile görüştü.


Sendikal ilişkileri geliştirerek sürekli kılmak amacıyla HİZMET-İŞ ile UNASM arasında bir ikili işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Arslan, her iki tarafın da imzalarına sadık kalarak etkileşimi sürdürdüğünü söyledi.


Arslan, “HİZMET-İŞ ile UNASM arasında ortak özellikler var: Her ikisi de gençlere ve kadınlara önem veriyor” dedi.


Makedonya Bağımsız ve Özerk Sendikalar Birliği Genel Başkanı Slobodan Antovski de HAK-İŞ’in sendikal deneyim ve çalışmalarından çok şeyler öğrendiklerini ifade ederek, “HAK-İŞ oldukça büyük ve başarılı bir konfederasyon. Aramızdaki işbirliğini önemsiyoruz. Aramızdaki işbirliği gelecekte daha iyi ve önemli olacaktır. Sizden sosyal diyalog konusunda öğrenmek istediklerimiz var” dedi.


Genel Başkanımız Arslan, ziyarette Makedonya Bağımsız ve Özerk Sendikalar Birliği Genel Başkanı Antovski’ye bir seramik vazo,  Antovski de Arslan’a ziyaretin anısına şapka hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Eylül 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu