ARSLAN: “MİLLET İSTİKRARA OY VERDİ”

02 Kasım 2015 14:00, Basın


ARSLAN: “MİLLET İSTİKRARA OY VERDİ”


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin 1 Kasım genel seçimlerinden birinci parti olarak çıkmasını ve tek başına iktidar olmasını; “Millet, 13 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde başta demokrasi olmak üzere kazanımlarına sahip çıkmıştır. Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır” diye değerlendirdi.


ARSLAN, “Seçimler göstermiştir ki sosyal politika alanında standartların güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Yeni hükümetin taşerondan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarına, asgari ücretten emekli maaşlarına kadar pek çok alanda sorunları çözüp sosyal dengeyi kuracağına inanıyoruz” dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:


“Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Türkiye demokrasisinin en başarılı olduğu alanlardan biri seçimlerdir. Seçime katılım oranının yüzde 87 ile rekor düzeye ulaşması, 7 Haziran seçimlerine göre geçersiz oyların büyük oranda azalarak vatandaşların daha bilinçli davranması Türkiye demokrasisi açısından memnuniyet vericidir. Ayrıca seçimler sırasında meşruiyet, katılım ve sonuçları etkileyecek ciddi hiçbir olayın yaşanmaması Türkiye demokrasisi açısından büyük kazanımlardır.


Seçim sonuçlarına göre, millet Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır. Ülkenin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için parlamentoyu kendi iradesine göre yeniden şekillendirmiştir. Millet, 13 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde başta demokrasi olmak üzere kazanımlarına sahip çıkmış ve Ak Parti’yi bir kez daha tek başına iktidar yapmıştır.


Seçim sonuçları iktidar partisine ayrı, muhalefet partilerine ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Bu kapsamda, Parlamentodaki tüm partiler seçim sonuçlarını doğru okumalı, seçim öncesi yaşanan tartışmalar geride bırakılmalı ve daha sorumlu davranılmalıdır. Parlamentoya giren siyasi partiler kriz politikaları gütmek yerine Parlamentonun daha etkin ve verimli çalışmasına, toplumsal barışa ve istikrara katkıda bulunmalıdır.


Seçimler göstermiştir ki sosyal politika alanında standartların güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Yeni hükümetin taşerondan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarına, asgari ücretten emekli maaşlarına kadar pek çok alanda sorunları çözüp sosyal dengeyi kuracağına inanıyoruz.


HAK-İŞ olarak Türkiye’nin öncelikli gündem maddelerinden bir diğerinin de yeni anayasa çalışması olduğunu öteden beri ifade ediyoruz. Yeni Anayasa; sivil ve demokratik bir hukuk devleti olmanın, topluma sorunların üstesinden gelme ve ilerleme fırsatı sağlamanın çağdaş bir yol haritası olmalıdır. Anayasadaki temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, demokratik süreci engelleyen ve toplumun tercihlerini sınırlandıran ne kadar düzenleme varsa bir çırpıda değiştirilmelidir.


AK Parti geçmiş dönemin tecrübesiyle reformlarını kamuoyu desteğini alarak ve sosyal tarafları ikna edecek bir strateji izleyerek hayata geçirmelidir. Başta istihdam olmak üzere sosyal politikalar ve sosyal koruma sistemleri hayata geçirilmelidir.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Kasım 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu