“KARDEŞLİK VE HUZURUN EGEMEN OLDUĞU BİR YIL DİLİYORUZ”

31 Aralık 2015 14:00, Basın


“KARDEŞLİK VE HUZURUN EGEMEN OLDUĞU BİR YIL DİLİYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Türkiye’nin, son bir yıl içerisinde iki önemli seçimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirirken, artan terör olayları dolayısıyla önemli acılar yaşadığına dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 2016 yılında terörün son bulduğu, kardeşlik; huzur ve güven ortamının egemen olduğu daha güçlü bir Türkiye umut ediyoruz.  Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarının boşa çıkacağına inanıyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Yeni Yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Türkiye, son bir yıl içerisinde iki önemli seçimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirirken, artan terör olayları dolayısıyla önemli acılar yaşamıştır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 2016 yılında terörün son bulduğu, kardeşlik; huzur ve güven ortamının egemen olduğu daha güçlü bir Türkiye umut ediyoruz. Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarının boşa çıkacağına inanıyoruz.

 

2016 yılında ülkemizin önemli gündem maddeleri bulunmaktadır. Başta yeni anayasa ve terör olmak üzere, çalışma mevzuatının iyileştirilmesi, işsizlik ve yoksullukla mücadele, üretim ve istihdam gibi konular Türkiye’nin öncelikli gündem maddeleridir. 2016 yılında Türkiye biran önce normalleşmeli, gerçek gündemine dönmelidir.

 

Bütçe çalışmaları ve Hükümetin açıkladığı eylem planı ile haftalık, üç aylık, altı aylık ve bir yıllık hedefler belirlemiş olması Türkiye’nin gerçek gündemine döndüğünün önemli işaretleridir. Hükümetin seçim öncesindeki vaatlerinin arkasında durmasını ve bunu da belli periyotlarla yapacağını taahhüt etmesini ülkemiz açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu adımların sosyal diyalog anlayışı içinde sivil toplum kuruluşlarının önerileri de dikkate alınarak atılması gerektiğine inanıyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 2016 yılının, örgütsüzlüğü; güvencesiz çalışmayı, kayıtdışını, kuralsızlığı tetikleyen, insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilik, 4C, kamudaki statü karmaşası, ücretlerdeki ağır vergi yükü, örgütlenmenin önündeki engeller, asgari ücret, kayıtdışı istihdam ve işsizlik gibi konuların çözüme kavuştuğu ve iş kazalarının olmadığı bir yıl olmasını diliyoruz.

 

HAK-İŞ olarak, 2016 yılında daha demokratik, daha özgür, yeni sivil ve demokratik bir anayasayı hayata geçirmiş bir Türkiye istiyoruz.

 

Başta bölgemizde ve Ortadoğu’da olmak üzere bütün dünyada sürmekte olan katliamların, acı ve gözyaşının bir an önce dindirilmesi ve çevre ülkelerdeki kardeşlerimiz için de istikrar ortamının oluşması öncelikli dileğimizdir.

 

2016 yılının ülkemize, milletimize, insanlığa ve büyük HAK-İŞ ailesine hayırlar getirmesini diliyoruz.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Aralık 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu