ARSLAN, ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

07 Ocak 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 6 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantının gündeminde bulunan güvenceli esneklik, özel istihdam büroları, uzaktan çalışma, kıdem tazminatı ve taşeron konusunda HAK-İŞ’in görüş ve önerilerini anlattı.

 

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Çalışma hayatının tüm unsurları dahil olmak üzere özellikle gelecek dönemde reform yapma zorunluluğu olduğumuz önümüzde duruyorsa gerek insanımızı merkeze alan reformlarımızı gerçekleştirmek, gerek ülkemizin üretim, istihdam açısından adımları atabilecek kabiliyeti, reformları geliştirmek ve olması elbetteki katılımcı demokrasinin, müzakerenin en önemli ayağını burada samimiyetle getirmektir” diye konuştu.

 

Türkiye’de kayıt dışı ile ilgili mücadeleyi devam ettireceklerini söyleyen Soylu, “Diğer taraftan da meslekleşmeyi, ara teknik elemanı ve mesleki etkinliği ortaya koymanın bizim için önümüzdeki döneme ait ulusal istihdam stratejimizin bir parçası olduğunu ifade ediyoruz. Kadın, genç ve engelli istihdamı konusunda politikalarımızın 2023 yılına kadar güçlenerek devam etmesi lazım. Eğitim ve istihdam arasındaki ilişkiyi güçlendirmek konusunda bir değerlendirmeyi ortaya koyma zorunluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

 

2015 ve 2019 yılı arası eylem reformlarını açıklayan Bakan Soylu, “Çalışma hayatımızda hem ulusal istihdam stratejimizi ortaya koyacak adımları gerçekleştirebilmek hem de çalışma hayatında 1 Kasım seçimlerinde millete vaat ettiğimiz reformları bu masa etrafında tekrar konuşulması bu toplantının amacıdır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ocak 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu