HAK-İŞ HEYETİ KUVEYT'TE SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU

13 Ocak 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ HEYETİ KUVEYT'TE SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Dış İlişkiler Uzmanı Ahmet Halfaya, Kuveyt İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (KTUF) daveti üzerine gittiği Kuveyt'te sendikal temaslarda bulundu.

 

7-10 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde Kuveyt İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Shebib Alajamy ile görüşmeler gerçekleştirildi.

 

Genel Başkan Arslan, görüşmede, HAK-İŞ ile KTUF arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, son yıllarda bu işbirliğini geliştirme yönünde önemli gayret sarfedildiğini kaydetti. HAK-İŞ olarak, Kuveyt’i ilk kez ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirten Arslan, bundan sonra HAK-İŞ ile KTUF arasındaki ilişkilerin artarak ve ITUC üyeleri olarak bölgesel bazda geliştirileceğini kaydetti. Arslan Kuveytlilerin Türkiye’ye yakın ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye ile Kuveyt arasındaki iyi ilişkilere dikkat çekti. Arslan, “İki ülke ve iki halk hep birbirine destek olmuştur. Son dönemde iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler güçlenmiştir. HAK-İŞ ile KTUF olarak, bu ilişkinin daha da geliştirilmesine katkı vermeliyiz” dedi.

 

2016 yılı içinde HAK-İŞ ile KTUF ve bağlı sendikaları kapsayan bir eğitim seminerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Arslan, Kuveyt'teki Türk emekçilerinin KTUF'a bağlı sendikalara üye olmasını istedi.

 

KTUF Genel Başkanı Salim Shebib Alajamy de Kuveyt İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Körfez ülkelerindeki en eski sendikal hareket olduğunu belirterek, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinde hala bir sendikal hareketin olmadığını, bunun yerine iş komisyonlarının bulunduğunu, bu yapıların sendikal yapılara dönüştürülme çabalarının devam ettiğini söyledi.

 

Yakın bir zamanda Körfez işçi sendikaları konfederasyonunu kuracaklarını belirten Alajamy, HAK-İŞ'in bilgi ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini söyledi.

 

Türkiye'nin son yıllarda en güçlü ekonomilerden biri haline geldiğine dikkat çeken Alajamy, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

 

Arslan çalışma ziyareti kapsamında Kuveyt Çalışma Bakanlığı Genel Müdürü Abdullah El-Mototah ve Kuveyt Kamu Hizmetler Sendikası Genel Başkanı Nasır El-Miha ile de görüştü.

 


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ocak 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu