ÖZ İLETİŞİM İŞ TÜRKSAT’TA TİS İMZALADI

29 Ocak 2016 14:00, Haberler


ÖZ İLETİŞİM İŞ TÜRKSAT’TA TİS İMZALADI

 

HAK-İŞ’e bağlı Öz İletişim-İş Sendikası ile Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ'deki (TÜRKSAT) çalışanları kapsayan ve ilk defa maaşlarda uygulanacak "skala sistemini" de içeren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

 

Hak-İş'e bağlı Öz İletişim-İş Sendikasının örgütlü olduğu TÜRKSAT'ta çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni 29 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İmza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu ile Hak-İş'e bağlı sendikaların genel başkanları ve TÜRKSAT çalışanları katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, törende yaptığı konuşmada, konfederasyon ve sendika için tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. TİS sürecinden önce örgütlenme aşamasında da bazı farkındalıklar gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, “İşçi-işveren ilişkilerine zarar verecek bir çatışma hiçbir zaman yaşamadık, ilk günden itibaren diyalog mekanizmasıyla sorunları çözdük” dedi.

 

Arslan, toplu iş sözleşmesi için ciddi bir müzakere süreci yaşandığını belirterek, TÜRKSAT Genel Müdürü Gül başkanlığındaki ekibin ve sendika ile konfederasyon ekibinin çok uzun, yorucu bir süreci tamamladıklarını kaydetti. Arslan, “Önümüzde engeller vardı, bu engelleri makul bir şekilde müzakere ederek ve her iki tarafın tatmin olacağı bir yerde bitirmeye çalıştık. Bizim Sendikacılığımızın başka bir sendikacılık olduğunu anlatmak için TÜRKSAT’ı ileriye taşımak için elimizi taşın altına koymaya hazırız.

Arslan, TÜRKSAT'ın dünya çapında bir şirkete dönüşmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “TÜRKSAT, hizmetleriyle ne kadar öne çıkabilirse bizim de çalışanlar olarak buradan ciddi bir şekilde pay almamızı sağlayacaktır. TÜRKSAT başarılı olursa, imkanları, kaynakları geliştirilebilirse buradan en fazla payı da çalışanları alacaktır. Biz de bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye söz verdik” dedi. Arslan, TÜRKSAT'ta ilk defa uygulanacak olan "skala sistemi" başta olmak üzere şirketi geleceğe taşıyacak bütün projelerde birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Arslan, TÜRKSAT'ı geleceğe taşıma konusunda bir model önerilerinin bulunduğunu söyleyen Arslan, “Sayın Genel Müdürümüz de bize güvendi, bu hedefimize doğru yürürken birlikte çalışacağımıza inandı, Toplu İş Sözleşmesini de bu çerçevede imzalıyoruz. Kuşkusuz Türkiye'nin en iyi sözleşmesi değil, aldığımız ücret Türkiye'nin en iyi ücreti de değil ama iş kolunu dikkate alırsanız başta Telekom olmak üzere gerçekten hem sistematik hem içerik hem kazanılmış bir kısım yeni kazanımlar olarak gerçekten özel bir toplu iş sözleşmesi oldu” diye konuştu.

Arslan, “21 yüzyıl sendikacılığı bilimsel aynı zamanda sosyal diyalog mekanizmalarını en iyi şekilde işleten ve karşımızdaki şirketle ilgili tüm verileri değerlendirme yeteneğine sahip yeni bir vizyona ihtiyacımız var. Sadece ücretlerimizi zamanında almamız yetmiyor, şirketin geleceğe taşınmasında katkı vermeye hazırız. Ama aynı şeyi şirketimizin de yapması gerekiyor çünkü sosyal diyalog karşılıklı tarafların bir arada olduğu bir diyalog mekanizmasıdır. Karşılıklı her iki tarafında sorunlarını konuşup tartışıp çözüm bulma konusundaki iradelerinin ortaya çıkmasıdır. Kendimizi sadece ücretle sınırlandırmış sığ bir sendikacılığın ötesinde bu ülkenin birliğini ve değerlerini gözeten bir sendikacılığı Türkiye’de geliştirmemiz gerekiyor. Yaşadığımız bütün sorunlara yönelik HAK-İŞ’in söyleyecek sözü ve çözümü var. Bu çözümler ülkenin geleceği açısından önemli şeyler. Umarım sizin desteğiniz ve katkılarınızla daha güçlü bir HAK-İŞ inşa etmiş oluruz” dedi.

 

Genel Müdür Gül: “Skala Sistemini Birlikte Yapacağız”

 

TÜRKSAT Genel Müdürü Gül, TÜRKSAT'ı geleceğe taşımanın çok önemli olduğunu ve bunun çalışanlar sayesinde gerçekleşeceğini söyledi. Kurumu dünya çapında bir şirket haline getirmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Gül, 4 uyduya sahip olduklarını, 2023'e kadar en az 10 uydularının daha olacağını belirtti. Gül, bilişimde birlikte çalıştıkları firmaların projelerini yurt dışına ihraç edeceklerini, Türkiye'yi bilişim ve yazılım projeleri ihraç eden ülke haline getireceklerini bildirdi.

Gül, “Ücretler konusunda adalet yok, geldiğimden beri bunu düzeltmek için çaba sarf ediyorum. Toplu İş Sözleşmesi'nin sonuçlanmasını bekledik, ücretlerin adil olmasını sağlayacak 'skala sistemini' birlikte yapacağız. Bunun yapılması gerekiyor. Diyebilirsiniz ki 'Ben iyi maaş alıyorum, bana dokunmayın kardeşim.' Ama bütün şirketi düşündüğümüz zaman adaletin sağlanması için bunun yapılması şart” dedi.

 

Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Güllüoğlu da gerçekleşen sözleşmede birçok yeniliğin bulunduğunu belirterek, "Örneğin engelli veya bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan arkadaşlarımıza çeşitli izin haklarıyla, bazı idari ödemeler getirdik. Artık TÜRKSAT rahatlıkla 'Ben engelli dostu bir şirketim' diyebilir" ifadelerine yer verdi. Güllüoğlu, mobbing konusuna da TİS'te yer verildiğini aktararak, sözleşmeye farklı konularda çeşitli ödemelerin eklendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından TÜRKSAT'taki örgütlü çalışanları kapsayan TİS imzalandı.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ocak 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu