HAK-İŞ’TEN “MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA MÜLTECİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU PROJESİ

18 Mart 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN “MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA MÜLTECİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU PROJESİ


HAK-İŞ Konfederasyonu’nun koordinatörlüğünde ve ulusal ve uluslararası ortaklarla yürütülen “Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu” Projesi açılış toplantısı Gaziantep’te yapıldı.  Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  HAK-İŞ’in geçmişten bu yana göç sorunuyla ilgilendiğini belirterek, "Geçmişte yurt dışındaki Türkler konusunda politikalar üretiyorduk. Şimdi de geçmişin tecrübesiyle zorunlu olarak vatanını terk edip ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimiz için politikalar üretiyoruz"dedi.


“Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi Açılış Toplantısı” 18 Mart 2016 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirildi.  Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis Vali Yardımcısı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ILO Türkiye Temsilcisi Numan Özcan, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı A.Cengiz Gül, Sendikalarımızın Başkan ve Yöneticileri ile üyelerimiz katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bugünün Çanakkale zaferinin 101. Yıl dönümü olduğunu anımsatarak,  “Çanakkale Savaşlarının ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi olduğuna dikkat çekerek, “Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” dedi.


Arslan, son günlerde artan terör olaylarına da dikkat çekerek “Bugün de yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen, metanetimizi koruyarak cesaretimizi ve umudumuzu kaybetmiyoruz. Devletimiz ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıların üstesinden geleceğine inanıyoruz” dedi.


Arslan, HAK-İŞ’in çalışma hayatının her alanına ilişkin önemli çalışmalar yaptığını, bu alanlardan birinin de göç ve mülteci konusu olduğunu kaydetti. Arslan,  HAK-İŞ’in geçmişten bu yana göç sorunuyla ilgilendiğini belirterek, "Geçmişte yurt dışındaki Türkler konusunda politikalar üretiyorduk. Şimdi de geçmişin tecrübesiyle zorunlu olarak vatanını terk edip ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimiz için politikalar üretiyoruz"dedi.


Arslan, HAK-İŞ’in mültecilerin toplumsal uyumlarını sağlamak için neler yapmalıyız kaygısıyla yola çıktığını ve göçmen konusu ve beraberinde getirdiği sorunlara ilişkin bir "işaret fişeği" atmak istediğini söyledi.


Arslan, HAK-İŞ'in göçmenlere yönelik bir yandan yardım kampanyaları yürütürken bir yandan da kalıcı çözümler için çalışmalar yaptığını kaydetti.


Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, HAK-İŞ’in hayata geçirdiği projenin hem ulusal hem uluslararası ortaklarla yürütülecek olması nedeniyle çok önemli olduğunu söyledi.   Şahin, bu projelerin yerel bakış açısıyla daha çeşitlendirilerek güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.  Şahin, "HAK-İŞ’in bu duruşu için ülkem ve şehrim adına teşekkür ediyorum.HAK-İŞ’in, sadece şikayet eden değil, çözüm önerileriyle gelen, olaylara çözüm odaklı yaklaşıyor olmasını önemsiyorum" dedi.


Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis’te yaşayan göçmenlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


ILO Türkiye Temsilcisi Numan Özcan, HAK-İŞ’in projesi kimliğini göstererek, işçi konfederasyonları arasında bir ilke imza attığını söyledi.  Özcan, göçmenlerin işgücü piyasasında yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloglu, Türkiye'de proje alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.  HAK-İŞ'in öncü ve pilot bir projeyi hayata geçirdiğine dikkat çekerek,  HAK-İŞ’e projeye sahip çıktığı için teşekkür etti.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu