ARSLAN, ESAM ÇARŞAMBA KONFERANSLARININ KONUĞU OLDU

06 Nisan 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ESAM ÇARŞAMBA KONFERANSLARININ KONUĞU OLDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Nisan 2016 tarihinde Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) her hafta gündemdeki konuları, uzman ve tecrübeli kişilerle değerlendirdiği Çarşamba Konferansları'nda bu haftanın konuğu oldu.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan Çalışma Hayatının en güncel konusu olan Taşeron Sisteminin Yapısı ve İşleyişi hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Arslan "Sembolik taşeron sisteminin çalışmadığını gördük, kamudaki taşeron sistemi sürdürülebilir olmaktan çıktı" şeklinde konuştu.


Arslan, “Taşeron sisteminin iflas ettiğini ve artık sürdürülebilir bir sistem olmadığını ilgili her platformda muhataplarımıza ilettik. Yürüttüğümüz haklı mücadele neticesinde kamuda taşeron sisteminden vazgeçilmiştir” dedi.


Arslan; “Bütün taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi olarak atanması baştan beri talebimizdir. 10 yılı aşkın süredir bu talep doğrultusunda mücadele verdik. Ancak bugün getirilmeye çalışılan yeni düzenleme ile taşeron işçiler sendikalarından kopartılmakta, özel sözleşmeli personel adı altında kıdem tazminatı haklarından, serbest toplu pazarlık yapma haklarından, ikramiye ve sosyal haklarından mahrum bırakılmaktadır. Bu düzenlemelere asla rıza göstermiyoruz, bu düzenlemenin asla yanında yer almayacağız. Bizim talebimiz tüm taşeron işçilerin işçi statüsünde kadrolu olmasıdır. Taşeron işçilerin beklentisi de budur. Taşeron işçiler özel sözleşmeli personel statüsünde çalışmak istemiyorlar. Biz tarihsel bir yürüyüşün sonunda bu haklarımızı talep ediyoruz. Bu talebimiz bize bir bağış olarak değil, anayasanın, yasaların, uluslararası sözleşmelerin bize sağladığı bir haktır. Dolayısıyla getirilmek istenen düzenlemenin, statünün tamamen karşısındayız ve onun asla bu uygulamanın içerisinde yer almaması için bundan sonra da çabamızı sürdüreceğiz. Taleplerimiz tüm taşeron işçilerin işçi statüsünde kadrolu olmasıdır” ifadelerini kullandı.


Arslan; "Ayrıca Konfederasyonumuz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan 04/06/2015 tarihli Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşması Protokolünde taahhüt edilmesine rağmen; 5620 sayılı kanuna tabii olarak çalışan mevsimlik ve geçici işçilerin çalışma sürelerine ilişkin bugüne kadar müspet bir düzenleme yapılmamıştır. Bu durum, kamuda 5 ay 29 gün süreyle çalışması sınırlandırılan geçici ve mevsimlik işçilerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir. Söz konusu protokol çerçevesinde taahhüt edilen düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesini talep etmekteyiz" dedi.

 

Toplantıya ayrıca ESAM Genel Başkanı Recai Kutan katılarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a konuşmalarından dolayı tebriklerini sundu.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu