ARSLAN, MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

25 Nisan 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, medya temsilcileriyle sohbet toplantısında biraraya geldi. Arslan, HAK-İŞ’in bu yıl 1 Mayıs’ı “Taşeron Çalışanlara İşçi Kadrosu İstiyoruz, Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Sorunları Çözülsün, Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet ve Yeni Anayasa” sloganlarıyla Sakarya’da kutlayacağını söyledi.

 

Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Cengiz Gül, Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte medya temsilcileri ile 25 Nisan 2016 tarihinde sohbet toplantısında biraraya geldi. Arslan, 1 Mayıs Günü kutlamalarının değişik illerde devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin 81 ilinde bu kutlamaları devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Arslan, “Bu yıl Sakarya’da inşallah 1 Mayıs’ta Kent Meydanı'nda olacağız. 32 ilden konfederasyonumuza bağlı üyelerimiz bu bölgeye gelecekler. Diğer iller kendi buldukları yerlerde 1 Mayıs Gününü etkinliklerle gerçekleştirmiş olacak” dedi.

 

HAK-İŞ’in 1 Mayıs öncesinde cumartesi günü Taksim’de Kazancı yokuşuna 37 yurttaşın anısına karanfil bırakarak anma toplantısı gerçekleştireceğini ifade eden Arslan, 1 Mayıs’ta ise Sakarya’da kitlesel kutlama gerçekleştirileceğini kaydetti. Arslan, “İstanbul’daki kutlama programını bu vesile ile Sakarya’da gerçekleştirmiş olacağız. Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs etkinliklerinin barış içinde, bir kavga, çatışma, hesaplaşma, restleşme noktasından uzak, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, uygun görülen ve müsait olan alanlarda 1 Mayıs Günü etkinliklerinin kutlanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bizim gibi düşünmeyenler olabilir, biz bunlara saygı duyarız. Bizim yaptığımız daha zahmetli ama doğru olan olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“Kıdem Tazminatı”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs çalışmalarının yanı sıra gazetecilerin çalışma hayatının gündemine ilişkin sorularını da yanıtladı. Arslan, “Ne hükümet tarafından, ne de başka bakanlık tarafından konfederasyonumuza kıdem tazminatı ile ilgili bir taslak, bir tasarı, bir öneri şu ana kadar ulaşmamıştır. Bu tartışmaları biz de medya üzerinden takip ediyoruz. Çeşitli çalışma ve hazırlıklardan bahsediliyor, şu ana kadar önümüze bu 'hükümetin kıdem tazminatı ile ilgili taslağıdır' şeklinde bir çalışma gelmedi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı ile ilgili bir sunum yaptı. Slaytlarla sunum üçlü danışma üyelerine gösterildi. Ama herhangi bir taslak, bir öneri, teklifler önümüze sunulmadığı için karşı öneri hazırlama imkanımız olmadı. Çünkü önümüzde bize ulaştırılan bir teklif yok” dedi.

 

“Taşeronlaşma Sürdürülebilir Olmaktan Çıktı”

 

Gündemdeki taşeron konusuna ilişkin soruları da yanıtlayan Arslan, taşeron sisteminin artık sürdürülebilir olmaktan çıktığını söyledi. Arslan, şunları kaydetti:

 

“Sistemin sürdürülebilirliği ortadan kalkmış, kamu maliyesi açısından büyük bir yüke dönüşmüş, emekçiler açısından gerçekten kendilerini mutlu hissetmedikleri ve hemen hemen hiçbir haklarını alamadıkları bir sistem olduğunu mutsuz olan herkesin uygun olmadığını gören bu sistemin de Türkiye’de emekçilere de haksızlık olduğunu düşündük. O yüzden biz kamudaki taşeron uygulamasını bugünkü haliyle derhal sona erdirilmesini bu sistemin çöpe atılmasını ve burada çalışan bütün emekçilerin kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmesi talebimizi uzun zamandır sürdürmekteyiz.”

 

Tüm emekçilerin ve basın mensuplarının 1 Mayıs’ını kutlayan Arslan, çalışanları HAK-İŞ ile birlikte Sakarya’da alanlara çıkmaya davet etti.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu